Foto: Publicitātes foto/"Twino"
Finanšu tehnoloģiju grupas "Twino", kas nodrošina kreditēšanas pakalpojumus un investīciju iespējas aizdevumos, konsolidētā neto peļņa 2020.gadā veido 7,4 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 28%, salīdzinot ar 2019.gadu, liecina uzņēmuma 2020.gada auditētais konsolidētais finanšu pārskats.

2019.gadā grupas peļņa veidoja 5,75 miljonus eiro.

2020.gadā uzņēmums turpinājis gatavoties ieguldījumu brokera licences saņemšanai, kas šogad ļaus pārveidot "Twino" Investīciju platformu par regulētu sabiedrību. "Visi galvenie priekšdarbi ieguldījumu brokeru licences saņemšanai Latvijā jau ir paveikti, kā arī ir saņemts atzinīgs novērtējums no regulatora puses, un jau tuvākajās dienās mēs ceram licenci saņemt oficiāli", norāda grupas vadītāja Anastasija Oļeiņika. Paralēli strādāts arī pie licences saņemšanas maksājumu iestādes pakalpojumu veikšanai Polijā, kas iegājis finiša taisnē, viņa piebilst.

Pērn grupas ienākumi, salīdzinot ar 2019.gadu, pieauga par 30,2%, sasniedzot 61,6 miljonus eiro. 2020.gadā kopsummā izsniegti aizdevumi 158 miljonus eiro apjomā. Kopumā, kopš kreditēšanas operāciju uzsākšanas 2009.gadā, grupas uzņēmumi aizdevumos izsnieguši vairāk nekā 1,4 miljardus eiro.

Gada beigās "Twino" Investīciju platformas investoru skaits bija pieaudzis līdz 23 729, kas ir par 20% vairāk nekā gadu iepriekš.

Pagājušajā gadā investori kopumā iegādājās prasījuma tiesības 138 miljonu eiro apmērā, kopējam apjomam, kopš platformas darbības uzsākšanas 2015. gadā sasniedzot 843 miljonus eiro. 2020. gada martā tika ieviests jauns investīciju veids "Twino Ventures" - ieguldījumi nekustamajos īpašumos ar nodrošinājumu. 2020.gadā šajā investīciju veidā nofinansēti aizdevumi aptuveni 1,3 miljonu eiro apmērā.

Licencēšanas procesa ietvaros norisinās grupas juridisko vienību un pamatlīdzekļu restrukturizācija, tostarp izveidojot jaunu juridisku vienību, kas pēc licences saņemšanas pārņems Investīciju platformas darbu. Tāpat veiktas izmaiņas grupas uzņēmumu savstarpējo darījumu vēsturiskajā struktūrā, pielāgojot līdzšinējo grupas uzņēmumu sadarbības modeli licencētas sabiedrības prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!