Foto: Shutterstock

Tuvojoties 1. martam, sarosās daudzi Latvijas iedzīvotāji, jo šis ir datums, kad var sākt iesniegt gada deklarāciju, lai atgūtu pārmaksātos nodokļus. Tiesa gan, daļai cilvēku var nākties vēl papildu piemaksāt, ja izrādīsies, ka izveidojies nodokļu parāds.

Ik gadu Valsts ieņēmumu dienests (VID) novēro arī dažādas kļūdas, ko pieļauj cilvēki, iesniedzot gada deklarāciju – dažkārt tās rodas nezināšanas dēļ, bet dažkārt – steidzoties iesniegt deklarāciju, lai pēc iespējas ātrāk saņemtu naudu. Tomēr šādu kļūdu pieļaušana nereti tieši pretēji – paildzina naudas saņemšanu, jo VID pārbauda datus, aicina precizēt un atkal no jauna pārskata iesniegtos dokumentus.

Kā aizpildīt deklarāciju, lai tā nebūtu jāpapildina vai jālabo, naudas izmaksa būtu maksimāli raita un, kādas ir cilvēku raksturīgākās kļūdas deklarācijā, skaidro "Delfi Bizness".

Ik gadu Valsts ieņēmumu dienests (VID) pamana dažādas kļūdas, ko pieļauj cilvēki, iesniedzot gada deklarāciju – dažkārt tās rodas nezināšanas dēļ, bet dažkārt – steidzoties iesniegt deklarāciju, lai pēc iespējas ātrāk saņemtu naudu. Tomēr šādu kļūdu pieļaušana nereti tieši pretēji – paildzina naudas saņemšanu, jo VID pārbauda datus, aicina precizēt un atkal no jauna pārskata iesniegtos dokumentus.

Kā aizpildīt deklarāciju, lai tā nebūtu jāpapildina vai jālabo, naudas izmaksa būtu maksimāli raita, kādas ir raksturīgākās kļūdas deklarācijā, kā novērst nodokļu parāda veidošanos,  kā arī, cik lielas summas izmaksātas un cik – iekasētas, skaidro "Delfi Bizness".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!