Foto: DELFI

Luksemburgas fonds "Duke" iegādājies "Valmieras stikla šķiedras" akciju kontrolpaketi jeb 83,14% akciju, liecina uzņēmuma paziņojums "Nasdaq Riga".

Pārdotas 19 872 715 "Valmieras stikla šķiedras" akcijas. Vienas akcijas cena bijusi 0,5483 eiro, kopējai darījuma summai veidojot 10 896 209,63 eiro.

Tagad "Valmieras stikla šķiedras" 83,14% akciju īpašnieks ir "Duke I S.à r.l.", 10,5% akciju pieder "P-D Management Industries Technologies GmbH", 6,36% – citiem akcionāriem.

"Duke" ir "Warwick" alternatīvo ieguldījumu fonda "European Opportunities Fund III LP", kuru pārvalda "Warwick Capital Partners LLP", Luksemburgas meitasuzņēmums. "Warwick" ir Londonā bāzēts ieguldījumu pārvaldnieks, kas darbību koncentrē uz Eiropas "special situations" jeb īpašos apstākļos nokļuvušiem uzņēmumiem, un tā pārvaldīto fondu pārvaldībā esošie aktīvi pārsniedz divus miljardus eiro.

"Šis solis, kā arī ar to saistītais finansiālais nodrošinājums dod mums iespēju vēl vairāk paplašināt uzņēmējdarbības modeli un nodrošināt uzņēmumam nepieciešamās investīcijas, kas nebija iespējams pēdējos gados," komentē "Valmieras stikla šķiedras" valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels.

"Warwick Capital Partners" līdzdibinātājs Īans Burgess pauž, ka "Warwick" atbalstīs "Valmieras stikla šķiedru" finanšu pārstrukturēšanā un nākamajā izaugsmes posmā. Viņš norāda, ka "Valmieras stikla šķiedra" ir viens no vadošajiem stikla šķiedras izstrādājumu ražotājiem Eiropā. "Mēs centīsimies nostiprināt šo pozīciju un paplašināt produktu piedāvājumu, sadarbojoties ar vadības komandu un pašreizējiem uzņēmuma akcionāriem," piebilst Burgess.

Darījumā ietverta arī "Danske Bank" prasījuma tiesību pret "Valmieras stikla šķiedru" pārņemšana. Ar darījuma noslēgšanās brīdi uzņēmuma otrs lielākais kreditors ir "Duke I S.à r.l." ar kopējo saistību summu 45 568 799,35 eiro uz pieciem gadiem ar procentu likmi 4,5%.

"Valmieras stikla šķiedra" paziņojumā "Nasdaq Riga" arī informē, ka uzņēmums un "SEB Banka" vienojušies par refinansēšanu un jaunas kredītlīnijas piesaistīšanu. 2021. gada 18. februārī AS "SEB Banka" un "Valmieras stikla šķiedra" uz pieciem gadiem ir refinansējušas esošās saistības 45 575 442,87 eiro apmērā. Uzņēmumam aizdevuma atmaksa jāsāk veikt ar 36. mēnesi no līguma spēkā stāšanās brīža saskaņā ar abu pušu starpā noslēgto apmaksas grafiku.

Tāpat puses ir vienojušās par jaunas kredītlīnijas atvēršanu 10 miljonu eiro apmērā uz pieciem gadiem, lai "Valmieras stikla šķiedra" varētu sekmīgi īstenot plānotās investīcijas. Galvenokārt plānotās investīcijas saistītas ar stikla kausēšanas krāsns renovāciju 2021. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!