Foto: Publicitātes foto
Uzsākta trešā un noslēdzošā kārta dzīvokļu projektā "Pagalms 2.0", kas sastāvēs no trim piecstāvu namiem ar kopumā 189 dzīvokļiem.

"Pagalms 2.0" no citiem Rīgas pilsētvidē ierastajiem mājokļiem atšķirsies ar vides ilgtspējas risinājumiem: piemēram, rūpējoties par vidi, ir radīta lietus ūdens apsaimniekošanas sistēma. Projekts ir veidots ar vietējam tirgum jaunu konceptu, iedzīvotājiem dodot iespēju nodarboties ar urbāno dārzniecību.

Visiem pirmo stāvu iemītniekiem būs plaša terase ar zaļo zonu, pārējiem dzīvokļiem garšaugu dobi vai puķu kasti būs iespēja iekārtot uz balkona. Tāpat iedzīvotāji var pieteikties savai zemes platībai mājas pagalmā, kur būs iespēja audzēt visu vēlamo - no ziediem savam un kaimiņu priekam līdz garšaugiem un dārzeņiem pusdienu galdam.

"Urbānā dārzniecība Latvijas daudzdzīvokļu namu arhitektūras jomā ir pavisam svaiga tendence. Apkaimes iedzīvotājiem tā sniedz iespēju hobija līmenī nodarboties ar dārzkopību. Turklāt tas ne tikai uzlabo gaisa kvalitāti pilsētā, bet arī samazina atkritumu patēriņu, jo organisko atkritumu utilizēšanai tiek izveidotas komposta kaudzes," norāda "Pagalms 2.0" attīstības vadītājs Elgars Vecvagars. Viņš piebilst, ka viens no svarīgākajiem urbāno dārzu pozitīvajiem faktoriem ir kopienas saliedēšana un socializēšanās.

Projektā nodrošināti arī āra trenažieri, kā arī ierīkots ielas basketbola laukums.

"Pagalms 2.0" atrodas perspektīvajā VEF apkaimē, kur mājvietu raduši ne vien tehnoloģiju un inovāciju uzņēmumi, bet arī jaunuzņēmumi un izglītības iestādes.

"Pagalms 2.0" būvniecība tika sākta pērnā gada nogalē, un tajā kopumā ir investēti 10 miljoni eiro. Šobrīd no 189 dzīvokļiem pieejami vēl 73.

Mājokļu projekts atrodas Rīgā, Turaidas ielā, piedāvājot divu un trīs istabu dzīvokļus platībā no 40 līdz 72 kvadrātmetriem.

Projektu attīsta "Bonava Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!