Foto: LETA

Likvidējamās "ABLV Bank" bijušais valdes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Reinfelds izveidojis uzņēmumu SIA "Vincit Online", liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir 30 000 eiro, un tās vienīgais īpašnieks ir Reinfelds.

Kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Marks Špungins, bet Reinfelds strādā valdes locekļa amatā.

"Vincit Online" juridiskā adrese ir Elizabetes iela 23, Rīgā, kas līdz 2019. gada maijam bija arī "ABLV Bank" juridiskā adrese, kā arī šobrīd ir, piemēram, ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "ABLV Asset Management" juridiskā adrese, "Vincit Accounting" un "Vincit Advisory" juridiskā adrese.

Jaundibinātā kompānija "Vincit Online" komercreģistrā iegrāmatota pirmdien, 29. jūnijā.

"Vincit Accounting" pārstāvji skaidroja, ka jaundibinātā kompānija piedāvās tiešsaistes risinājumu pašnodarbinātajiem. Plašāka informācija par kompānijas darbību tiks sniegta tuvāko nedēļu laikā.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā sadarbībā ar Organizētās noziedzības un citu nozaru specializēto prokuratūru, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Valsts ieņēmumu dienestu un informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv" 13.-15.jūnijā veica kratīšanas dažādās vietās Rīgā un Rīgas reģionā, tostarp procesuālās darbības tika veiktas ar zīmolu "Vincit Union" strādājošo uzņēmumu telpās.

Reinfelds skaidroja, ka procesuālās darbības bija saistītas ar vēsturiskajiem notikumiem. "Varam apstiprināt, ka viena no medijos pieminētajām procesuālajām darbībām sestdien, 13. jūnijā, notika arī "Vincit Union" telpās. Tas ir likumsakarīgi, jo atsevišķi "Vincit" grupas uzņēmumi ir bijušā "ABLV Bank" meitasuzņēmuma saistību pārņēmēji," viņš teica.

Tāpat Reinfelds minēja, ka uzņēmums sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm un ir sniedzis tā rīcībā esošo vēsturisko informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!