Foto: Publicitātes foto
"Adven", iegādājoties aktīvus un pārņemot centralizētās siltumapgādes pakalpojumus no "Wesemann", paplašina darbību Latvijā, informē uzņēmums.

"Adven" un "Wesemann" ir vienojušies par biznesa darījumu, kurā "Adven" iegādājies aktīvus un pārņem centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Siguldas novadā no uzņēmuma "Wesemann". Līdz šim "Adven" ir nodrošinājis centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Cēsu un Valmieras pašvaldībās.

Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija norāda, ka pilsētā ir nepieciešams nomainīt šķeldas apkures katlus, ar kuriem tiek saražoti aptuveni 85% no kopējā pilsētai nepieciešamās siltumenerģijas apjoma. Investīcijas ir lēšamas vairāku miljonu eiro apmērā, tādēļ Siguldas novada pašvaldība ir vienojusies ar "Adven" par šķeldas katlumājas modernizāciju, uzstādot jaunas iekārtas. Lielākais siltumenerģijas apjoms tiks saražots ar atjaunojamiem energoresursiem, jo šķeldas cenas nav tik ļoti mainīgas kā, piemēram, gāzei, kuras cena pēdējā gada laikā pieaugusi vairāk nekā piecas reizes. Turklāt fosilajam kurināmajam tiek uzlikti arvien augstāki nodokļi, kas samazina tā konkurētspēju ar vietējiem atjaunojamajiem energoresursiem.

"Adven" nodrošina centralizēto siltumapgādi Zviedrijā, Somijā, Igaunijā un Latvijā, kā arī īsteno kompleksus enerģētikas pakalpojumus rūpniecībai un nekustamajam īpašumam. "Adven" Latvijas tirgū – Cēsu un Valmieras pašvaldībās – ienāca pirms trīs gadiem. Šajā laikā atjaunojamo energoresursu īpatsvars ir pieaudzis no 50% 2018. gadā līdz 86% 2021. gadā. Rūpniecības nozarēm "Adven" ražo rūpniecisko tvaiku, siltumu un dzesēšanu, kā arī nodrošina pakalpojumus un pārstrādes risinājumus, lai uzlabotu enerģijas, ūdens un materiālu efektivitāti. Nekustamo īpašumu segmentā "Adven" ražo siltumu un dzesēšanu, balstoties uz pašvaldības vai konkrētā īpašuma specifiskajām vajadzībām, kā piemēram, izmantojot bio un ģeoenerģijas risinājumus.

"Adven" gada apgrozījums ir 200 miljoni eiro, bet kopējā bilance sasniedz 800 miljonus eiro. Uzņēmums nodarbina aptuveni 420 speciālistus. "Adven" darbojas vairāk nekā 300 objektos ar kopējo jaudu virs 1900 MW. "Adven" turpina apvienošanos ar "Värmevärden".

SIA "Adven Latvia" 2020. gadā strādāja ar 423,43 tūkstošu eiro apgrozījumu un 309,16 tūkstošu eiro zaudējumiem. Nodokļos nomaksāti 123,78 tūkstoši eiro. Uzņēmumam "Adven Latvia" pilnībā pieder SIA "Cēsu siltumtīkli", liecina "Crediweb.lv" datu bāze. Savukārt "Adven Latvia" 100% dalībnieks ir somu "Adven BSS Oy", uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Lielbritānijas pilsonis Maikls Neidžls (Michael Anthony Nagle), Kaimanu salu pilsonis Vumindaba Dube un ASV pilsonis Henrijs Feins (Henry Walter Fayne), liecina Uzņēmumu reģistra informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!