Foto: F64

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" apgrozījumam 2026. gadā būtu jāsasniedz miljardu eiro, intervijā aģentūrai LETA teica "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

"Mums ir modernākā un jaunākā flote Eiropā, cik vien varam izmantojam videi draudzīgus risinājumus. Latvijai šajā ziņā ir lieliska infrastruktūra, kuru daļa sabiedrības diemžēl nenovērtē. Kad atkal varēsim lidot bez ierobežojumiem, mūsu apgrozījums pārsniegs miljardu eiro, mēs varbūt būsim lielākā kompānija valstī, turklāt pastarpināti mūsu pakalpojumi nodrošina iekšzemes kopprodukta pieaugumu caur citiem uzņēmumiem un nozarēm," stāstīja Gauss.

Viņš arī skaidroja, ka šobrīd plāns sasniegt miljarda eiro apgrozījumu pandēmijas dēļ ir atlikts līdz 2026. gadam, bet tas nekur nav pazudis.

Gauss norādīja, ka atbilstoši aprēķiniem viena lidmašīna gadā var nodrošināt 20 miljonu eiro apgrozījumu, attiecīgi, ja lidsabiedrībai ir 50 lidmašīnu, kas ir mazākais skaits, kas "airBaltic" 2026. gadā varētu būt, apgrozījumam jābūt miljarda eiro apmērā.

Jau ziņots, ka "airBaltic" koncerns 2020. gadā strādāja ar 142,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 72% mazāk nekā gadu iepriekš, un kompānijas zaudējumi pieauga 29 reizes un sasniedza 264,6 miljonus eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!