Foto: LETA
Lietuvas aviobiļešu pārdošanas uzņēmums internetā "Internet partneris", kuram pieder aviobiļešu tirdzniecības portāls "Flysiesta.lv" Latvijā un līdzīgi portāli vēl 11 citās valstīs, pieņēmis lēmumu pārtraukt "airBaltic" biļešu pārdošanu internetā, liecina publikācija portālā Delfi.lt.

Lēmuma pieņemšanas iemesls ir baumas par iespējamo "airBaltic" maksātnespēju. "Mēs nolēmām aizsargāt savus klientus no iespējamiem zaudējumiem," paziņoja "Internet partneris" direktors Andrus Ramanausks. "Šobrīd mēs iesakām lidotgribētājiem citu aviokompāniju reisus.

Uzņēmums uzsver arī, ka bijušas arī problēmas ar biļešu rezervācijas sistēmu un tādēļ 17. jūnijā lauzts līgums ar "airBaltic" .

Konkrēts lēmums par biļešu tirdzniecības pārtraukšanu pieņemts pēc ekonomikas ministra Arta Kampara izteikumiem10. jūnijā par aviokompānijas 18 miljonu latu lielajiem zaudējumiem un iespējamo maksātnespēju. Jāpiebilst, ka Flysiesta portālā pie "airBaltic" lidojumiem pievienots uz leju vērsts īkšķis, klikšķinot uz kura iespējams nonākt pie šīs publikācijas Delfi Bizness sadaļā.

"Mēs ceram, ka šī situācija tiks ātri atrisināta. Ja izrādīsies, ka informācija par "airBaltic" izrādīsies neapstiprinājušās baumas, mēs jau tuvākajā laikā atsāksim biļešu tirdzniecību uz "airBaltic" reisiem," uzsvēra Ramanauskas. "Tomēr, kad mēs lūdzām finanšu garantijas, lai varētu izpildīt savas saistības pret klientiem, aviokompānija atteicās mums tās sniegt."

Savukārt "airBaltic" šajā sakarā ir izplatījusi šādu paziņojumu: "Pēc aviokompānijas "airBaltic" iniciatīvas, "airBaltic" jau atkārtoti liegusi kompānijai "Interneto partneris" (Latvijā tai pieder "Flysiesta.lv") tirgot biļetes uz 80 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā/NVS, kurus izpilda "airBaltic" . Šis un arī iepriekšējais 2009. gadā "airBaltic" aizliegums minētajai kompānijai tirgot "airBaltic" aviobiļetes tika īstenots, jo "Interneto partneris" sniedza patērētājus maldinošu informāciju. Par "airBaltic" uzliktajiem aizliegumiem aviokompānija informējusi arī Starptautisko gaisa transporta asociāciju IATA.

Pirms "airBaltic" aizliegumu uzlikšanas Interneto partneris tika informēts un lūgts novērst neatbilstības. Par atbildi "airBaltic" no kompānijas vadības saņēma vien e-pastu, kurā tika draudēts ar negatīvu kampaņu medijos "airBaltic" uzlikta aizlieguma gadījumā. "airBaltic" pret Interneto partneris šobrīd gatavo prasību tiesā par zaudējumu piedziņu.

Pasažieri tiek aicināti iegādāties biļetes "airBaltic" mājaslapā un ceļojumu aģentūrās," teikts uzņēmuma paziņojumā.

2002.gadā dibinātajam Lietuvas uzņēmumam "Interneto partneris" pieder aviobiļešu tirdzniecības vietnes internetā 12 valstīs ‒ visās trīs Baltijas valstīs, Čehijā, Krievijā, Lielbritānijā, Polijā, Rumānijā, Slovākijā, Somijā, Ukrainā un Ungārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!