Foto: LETA
Latvijas nacionālā aviosabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") 2012.gada martā pārvadājusi 217 670 pasažierus, kas ir par 7% mazāk nekā tajā pašā periodā pērn. 2011.gada martā "airBaltic" pārvadāja 233 033 pasažierus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Savukārt 2012.gada pirmajos trīs mēnešos kopumā "airBaltic" ir pārvadājusi 589 112 pasažierus, kas ir par 2% mazāk nekā 2011.gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 599 078 pasažierus.

Martā "airBaltic" ir veikusi 3746 lidojumus, kas ir par 14% mazāk, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. 2011.gada martā "airBaltic" veica 4334 lidojumus.

Vietu piepildījums "airBaltic" lidmašīnās 2012.gada martā bija 74% - par trīs procentpunktiem vairāk, salīdzinot ar 2011.gada martu. 2012.gada pirmajā ceturksnī vietu piepildījums aviokompānijas lidmašīnās sasniedza sešu procentpunktu pieaugumu līdz 70%, salīdzinot ar 2011.gada pirmo ceturksni.

"airBaltic" lidojumu 15 minūšu punktualitātes rādītājs 2012.gada martā bija 95,3%. Tas norāda, ka 95 no 100 "airBaltic" reisiem martā izlidoja plānotajā laikā vai ar ne vairāk kā 15 minūšu aizkavēšanos.

Iepriekš "airBaltic" fiksēts pasažieru skaita samazinājums tika 2010.gadā, kad par pāris procentiem arī samazinājās lidsabiedrības apkalpoto pasažieru skaits. Toreiz gan kritumu sekmēja Islandē aktivizējies vulkāns un Eiropā tika atcelti tūkstošiem reisu.

Vanags biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka kompānija marta rezultātus vērtē kā labus, jo pasažieru skaita kritums ir krietni mazāks nekā lidojumu skaita samazinājums un tas nozīmējot, ka lidmašīnās būtiski ir pieauguši piepildījuma rādītāji.

Viņš atgādināja, ka "airBaltic" sāka vasaras sezonu ar palielinātu lidojumu skaitu aviokompānijas maršrutu tīklā uz Eiropu, Tuvajiem Austrumiem, Krieviju un NVS valstīm, kā arī tādu populāru vasaras galamērķu Vidusjūras, Kaspijas jūras un Melnās jūras krastos atgriešanos lidojumu sarakstā. Palielinot lidojumu skaitu, "airBaltic" uzlabošot piedāvājumu gan vietējiem pasažieriem, gan tiem, kuri ceļo caur Rīgu tranzītā. Vasaras sezonas lidojumu sarakstā atgriezīsies tādi galamērķi kā Venēcija, Atēnas, Budapešta, Nica, Kišiņeva un citas pilsētas Vidusjūras, Kaspijas jūras un Melnās jūras krastos.

Vanags skaidro, ka "airBaltic" palielinās lidojumu skaitu maršrutā Rīga-Vīne, Rīga-Cīrihe, Rīga-Minhene, Rīga-Amsterdama, Rīga-Brisele, Rīga-Billunda, Rīga-Maskava un citos maršrutos.

Aviokompānija "airBaltic" 2011.gadā strādāja ar 77 miljonu latu zaudējumiem.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!