Foto: LETA
Par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" padomes priekšsēdētāju piektdien iecelta valsts pārstāve Santa Glāzniece, savukārt priekšsēdētājas vietnieks būs pārstāvis no lidsabiedrības privātā akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) Žans Šarls Korsaks, pavēstīja "airBaltic" padomes loceklis Gints Kiršteins.

Viņš norādīja, ka nākamā padomes sēde notiks 12.augustā, kad padome lems par dažādiem ar "airBaltic" saistītiem jautājumiem, tostarp, piemēram, paredzēts lemt par kompānijas pamatkapitāla palielināšanu.

"Lursoft" informācija liecina, ka iepriekšējai "airBaltic" padomei, kas tika iecelta šogad janvārī un strādāja tādā pašā sastāvā kā esošā, nebija ne padomes priekšsēdētāja, ne arī padomes priekšsēdētāja vietnieka.

Aviokompānijas padomē no valsts iecelti līdzšinējie padomes locekļi Kiršteins, Glāzniece un Raitis Tukāns, savukārt BAS intereses arī turpmāk pārstāvēs Ilmārs Razumovskis un Korsaks, kuri šogad jūnijā atkāpās no padomes locekļu pienākumu pildīšanas.

Akcionāriem bija jāpārvēlē "airBaltic" padome, jo tā nebija lemtspējīga – BAS izvirzītie pārstāvji "airBaltic" padomē Razumovskis un Korsaks šogad 21.jūnijā atkāpās no padomes locekļu pienākumu pildīšanas. Tādējādi padomē palika tikai trīs no valsts puses izvirzītie padomes locekļi – Glāzniece, Kiršteins un Tukāns.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!