Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2018. gadā pārvadājusi 4 135 711 pasažierus jeb par 17% vairāk nekā pirms gada uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā. 2018. gadā pārvadāto pasažieru skaits ir visu laiku lielākais lidsabiedrības vēsturē, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

"Mūsu lidsabiedrībai ir spēcīgs un efektīvs hibrīda biznesa modelis, lojāli pasažieri un uzcītīgi darbinieki. Papildus tam, saņemot jaunās lidmašīnas, mēs spējām pērn turpināt mūsu ilgtspējīgo izaugsmi un izveidot spēcīgus pamatus panākumiem nākotnē," pauda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš papildina, ka 2019. gadā "airBaltic" plāno atklāt vismaz sešus jaunus maršrutus un palielināt pieejamo sēdvietu skaitu uz citiem galamērķiem. No Rīgas tiks sākti lidojumi uz Dublinu, Štutgarti un Ļvovu. Tāpat "airBaltic" turpinās palielināt klātbūtni arī Tallinā, sākot lidojumus uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu, atklāj Gauss.

2018. gadā "airBaltic" veica 56 261 lidojumu jeb par 12% vairāk nekā pirms gada. Vietu piepildījums lidmašīnās pērn bija 75%, atklāj uzņēmumā.

2019. gada 3. janvārī tika paziņots, ka "airBaltic" saglabājusi savu Eiropā punktuālākās lidsabiedrības statusu, kā arī atzīta par otru punktuālāko pasaulē, vadoties pēc OAG analītiķu datiem, kuri apkopojuši un analizējuši punktualitātes rādītājus par vairāk nekā 58 miljoniem reisu 2018. gadā, lai izveidotu pasaulē lielāko lidsabiedrību un lidostu punktualitātes reitingu. "airBaltic" globālo punktualitātes rādītāju sarakstu augšgalā atrodas jau pēdējos piecus gadus, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!