Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Lai apkalpotu lielo skaitu pasažieru, kuri vēlas ceļot uz un no Rīgas pirms 17. marta, no kura Latvijā tiks uz laiku pārtraukta visa starptautiskā gaisa satiksme, "airBaltic" 16. martā ir pievienojusi papildu reisus.

Papildu reisu biļetes būs iespējams rezervēt "airBaltic" mājaslapā. 16. martā aviokompānija veiks šādus lidojumus: Rīga–Londona pulksten 14.10 un Londona–Rīga pulksten 15.50, Rīga–Parīze pulksten 8.05 un Parīze–Rīga pulksten 10.40, Rīga–Maskava pulksten 7.45 un Maskava–Rīga pulksten 11.25, Rīga–Brisele pulksten 14.50 un Brisele–Rīga pulksten 17.10.

Tāpat aviokompānija veiks šādus lidojumus: Rīga–Dublina pulksten 8.00 un Dublina–Rīga pulksten 9.45, Rīga–Cīrihe pulksten 7.55 un Cīrihe–Rīga pulksten 10.10, Rīga–Diseldorfa pulksten 17.10 un Diseldorfa–Rīga pulksten 19.00 un Rīga–Vīne pulksten 17.35 un Vīne–Rīga pulksten 19.20.

Papildus tam Latvijas Republikas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vēlas atgriezties valstī pēc 17. marta, "airBaltic" mājaslapā var aizpildīt pieprasījuma formu uz iespējamiem repatriācijas reisiem.

Savukārt ja cilvēkiem ir "airBaltic" reisa rezervācija laikā starp 17. martu un 14. aprīli, kompānija ar viņiem sazināsies tad, kad tā varēs cilvēkiem asistēt. "Tas mums dos iespēju šobrīd palīdzēt kā pirmajiem tiem pasažieriem, kuri tuvākajā laikā plānoja savu lidojumu un kuriem mūsu uzmanība šobrīd ir vajadzīga visvairāk," norāda "airBaltic".

Jaunākā informācija par "airBaltic" lidojumiem ir atrodama kompānijas mājaslapā.

"airBaltic" šobrīd strādā komerciālas krīzes apstākļos. Kopš 28. februāra uzņēmumā izveidota C19AG darba grupa, kas regulāri izvērtē aktuālāko informāciju un pieņem attiecīgos lēmumus šajā ārkārtas situācijā.

Jau ziņots, ka kompānija uz laiku uzteikusi darbu vairākiem simtiem darbinieku. Gauss piektdien sacīja, ka uzņēmums vēl vairāk samazinās darbinieku skaitu. Plānots, kā sacīja Gauss, kopumā uz laiku samazināt darbinieku skaitu par 400 vai pat vairāk.

"airBaltic" norāda, ka ir detalizēti izstrādāts krīzes plāns dažādām ekonomiska un operacionāla rakstura krīzēm. Kopš 28. februāra uzņēmumā izveidota "C19AG" darba grupa, kas regulāri izvērtē aktuālāko informāciju un pieņem attiecīgos lēmumus.

Jau vēstīts, ka Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nākamajos trīs mēnešos turpinās samazināt tās sēdvietu kapacitāti, ņemot vērā pašreizējo koronavīrusa krīzi pasaulē un nepārtrauktās izmaiņas uzņēmuma maršruta tīklā. Saistībā ar papildu atceltajiem lidojumiem, strādājošo skaits, galvenokārt lidmašīnu apkalpojošais personāls, uz laiku tiks samazināts par līdz pat 250 cilvēkiem.

Jāatgādina, ka "airBaltic" plānoja 2020. gada vasaras sezonas maršrutu karti kopumā papildināt ar 14 jauniem maršrutiem. Šā gada janvārī aviosabiedrības pārvadāto pasažieru skaits pieauga par 19%, lidojumu skaits par 3%, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par "Covid-19". Jaunais nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!