Foto: LETA
Šonedēļ darbu nacionālajā aviosabiedrībā "airBaltic" beidzis tās ilggadējais finanšu vadītājs Mārtiņš Antonovičs, sestdien informē laikraksts "Diena".

Informāciju par Antonoviča aiziešanu no "airBaltic" "Dienai" apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss. Viņš norādīja, ka informācija par finanšu direktora aiziešanu bijusi zināma "jau kādu laiku". Par Antonoviča aiziešanas iemesliem viņam ziņu nebija.

Ar pašu Antonoviču "Dienai" sazināties piektdien vakarā neizdevās - uz jautājumu e-pastā laikraksts saņēmis automātisko atbildi: "Šobrīd slimības dēļ esmu ārpus biroja." "airBaltic" komunikāciju vadītājs Jānis Vanags no jebkādiem komentāriem par šo jautājumu izvairījās.

"Diena", atsaucoties uz aģentūru LETA, informē, ka Antonoviča karjera "airBaltic" sākusies 1998. gadā, kad viņš kļuva par finanšu līdzekļu pārvaldnieku. 2004. un 2005.gadā Antonovičs strādājis par finanšu direktoru "RD līzinga grupā" un "GE Money", bet 2006. gadā atgriezās "airBaltic" kā uzņēmuma Finanšu departamenta vadītājs un valdes loceklis. Antonovičs darbojas "airBaltic" privātajam akcionāram "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) piederošu uzņēmumu "North Hub Services" un "ZZZ-Art" valdē, "airBaltic" piederošo uzņēmumu "Baltic Airlines" un "Baltijas Kravu centrs" valdē. Līdz 2010. gada decembrim viņš bijis arī BAS valdes loceklis.

Jau vēstīts, ka nesen ar BAS saistīta uzņēmuma "Baltic Airlines Services Ltd." Latvijas filiāles vadītāja amatu atstāja Edgars Voļskis. Šis uzņēmums nodarbojas ar lidmašīnu apkalpju iznomāšanu, tostarp arī "ariBaltic", un pērn tas nopelnījis 3,69 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!