Foto: Publicitātes attēli

Igaunijas kompānija "Apollo Group" atklājusi jauna koncepta KFC ("Kentucky Fried Chicken") restorānu tirdzniecības centrā "Akropole", nodrošinot 250 jaunas darbavietas, informēja KFC sabiedrisko attiecību konsultante Daiga Zīmele.

Viņa norādīja, ka līdz ar otrā restorāna atklāšanu "Apollo Group" meklē darbiniekus, ko atlasa un apmāca, balstoties uz globāli izstrādātiem klientu servisa standartiem. Patlaban KFC Baltijā nodrošina darba vietas aptuveni 130 darbiniekiem, bet trīs gadu laikā tās plānots palielināt līdz pat 800, investējot apmācību programmās un trīskāršojot restorānu skaitu.

Zīmele skaidroja, ka programmā restorānu darbinieki sūtīti apmaksātās apmācībās uz ārzemēm, kur tie vairāku mēnešu garumā piedalās gan teorētiskajās, gan praktiskajās nodarbībās latviešu un angļu valodā. Šajā laikā darbinieki apgūst restorāna globālos darba noteikumu standartus un veic dažādus ar klientu servisa nozari saistītus testus, kas ļauj noteikt to atbilstību izvēlētajai darba pozīcijai.

KFC vadītājs Baltijas valstīs Marjus Stonkus sacīja - lai gan pašlaik Rīgas restorānu kolektīvs ir nokomplektēts, "Apollo Group" ir atvērti jaunu darbinieku piesaistei, jo tuvākajos gados Baltijas valstīs plānots atvērt vēl vismaz 20 jaunus KFC restorānus.

"Katrā restorānā ir nepieciešams restorāna menedžeris, asistenti, maiņu vadītāji un zāles darbinieki, turklāt mēs savā komandā gaidām gan cilvēkus, kuri vēlas strādāt nepilnu slodzi, piemēram, apvienojot darbu ar mācībām, gan arī nozares profesionāļus, kuri grib būvēt savu karjeru starptautiskā uzņēmumā. KFC meklē cilvēkus ar vēlmi mācīties un potenciālu augt, tāpēc fokusējamies nevis uz kvantitāti un iepriekšējo pieredzi, bet gan uz kvalitāti un motivāciju," atklāja Stonkus.

Kopumā Latvijā kompānijas attīstībā "Apollo Group" investēja teju vienu miljonu eiro, tostarp jaunā restorāna izveidē.

Tāpat ziņots, ka februārī "Apollo Group" panākusi vienošanos par restorānu "KFC" iegādi Latvijā un Lietuvā no Lietuvas uzņēmuma "Cibus Group.

Abas kompānijas arī parakstījušas franšīzes un Baltijas attīstības līgumu. Savukārt darījuma summa netika atklāta.

"Apollo Group" pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe" un restorāni "O'Learys".

"Apollo" Group" 55% akciju pieder Margusa Linnamē kompānijai "UP Invest", bet 45% akciju - Ivara Vendelina uzņēmumam "Sandbach".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!