Foto: Publicitātes foto
"Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") valdes priekšsēdētāja Reiņa Bērziņa kopējie ienākumi pērn sasniedza 107 247 eiro, kas ir par 19,9% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2018.gadu.

Visvairāk - 95 182 eiro - Bērziņš pērn saņēma kā algu "Altum" valdes priekšsēdētāja amatā. Tāpat viņa ieņēmumus pērn papildināja 1722 eiro apdrošināšanas atlīdzība no "BTA Baltic Insurance Company", kā arī kopumā 2809 eiro kā honorāru, ienākumus un algu Banku augstskolā. "Altum" viņš guva arī 5723 eiro ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības.

Tāpat Bērziņš pērn no kādas privātpersonas saņēma 1810 eiro kā ienākumus saimnieciskās darbības un komercdarbības rezultātā.

Deklarācija liecina, ka Bērziņam pērn tāpat kā gadu iepriekš piederēja zemes un ēkas nekustamais īpašums Carnikavas novadā, kā arī īpašumā dzīvoklis Rīgā un kopīpašumā zeme Rīgā. Bērziņam valdījumā bija 2016.gada izlaides vieglais automobilis "Nissan X-Trail".

Bērziņam 2018.gadā "SEB bankā" bija 11370 eiro liels bezskaidrās naudas uzkrājums, pretēji iepriekšējam gadam, kad viņam nebija bezskaidrās naudas uzkrājumu.

Bērziņa parādsaistības kopumā pērn veidoja 161 849 eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, kad viņa parādsaistības bija 148 342 eiro.

Jau ziņots, ka 2017.gadā Bērziņa kopējie ienākumi sasniedza 89 452 eiro.

Bērziņš "Altum" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus sāka pildīt 2015.gada 12.oktobrī.

"Altum" ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!