Foto: Shutterstock
Latvijā šā gada otrajā pusē varētu pieaugt pieprasījums pēc lauksaimniecības tehnikas, prognozēja lauksaimniecības tehnikas un traktortehnikas tirgotāja "Amazone" valdes locekle Baiba Mikāla.

Viņa teica, ka agrotehnikas iegādi ietekmē situācija lauksaimniecībā kopumā, un pēdējie divi gadi zemniekiem klimatiskajā ziņā ir bijuši nelabvēlīgi. Lauksaimniecības tehnikas tirdzniecību negatīvi ietekmēja 2017.gada plūdi un sausums aizvadītajā gadā, tādēļ zemnieku saimniecības pasūtīja mazāk tehniku un rezerves daļas un piesardzīgi veica nākotnes pasūtījumus.

Taču šogad solās būt laba graudu raža, kas tehnikas tirgotājiem ir pozitīvi, jo graudkopji ir procentuāli liela daļa no visiem lauksaimniekiem Latvijā, līdz ar to iegādājas arī vairāk lauksaimniecības tehnikas. Latvijā ir tendence palielināties arī kopējām lauksaimniecības zemes platībām, tāpēc lauksaimniekiem nepieciešami jaudīgāki tehnikas parki, kas sekmē pieprasījumu, teica Mikāla.

Viņasprāt, ja šā gada gada pirmajā pusē pieprasījums pēc lauksaimniecības tehnikas vēl ir mērens, tad šā gada otrajā pusē tas varētu kāpt.

"Pavasaris ir laiks, kad tehniku piegādā no rūpnīcām uz Latviju, bet aktīvais pārdošanas process norit tad, kad izsludina [Eiropas Savienības fondu] projektu kārtas," sacīja uzņēmēja.

Mikāla pastāstīja, ka lielākais pieprasījums jau gadiem ilgi ir pēc tehnikas, kas saistīta ar labības audzēšanu, graudu pirmapstrādi, kā arī pieprasīta ir lauksaimniecības tehnika, ko izmanto augsnes apstrādē, minerālmēslu izkliedētāji.

Tāpat viņa atzīmēja, ka lauksaimnieki kļūst arvien zinošāki par agrotehniku un iegādājas aizvien precīzāku un modernāku lauksaimniecības tehniku, kā arī ir prasīgāki attiecībā uz to, kādu tehniku pirkt.

Ziņots, ka "Amazone" 2018.gadā strādāja ar 10,438 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 128 253 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "Amazone" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 284 573 eiro. Kompānija pieder Arvim Mikālam (80%) un Baibai Mikālai (20%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!