Foto: F64
Trešdien, 27. janvārī, reorganizācijas ceļā SIA "Apes aptieka" pievienota SIA "Benu aptieka Latvija", informē "Lursoft" Klientu portfelis. 2020. gadā reorganizācijas ceļā uzņēmumam pievienoti SIA "Farm Melisa" un SIA "Pils zaļā aptieka". Kopš 2006. gada līdz šim SIA "Benu aptieka Latvija" pievienoti 39 uzņēmumi.

Reorganizētā "Apes aptieka" 2019. gadā apgrozīja 165,04 tūkstošus eiro un nopelnīja 8,58 tūkstošus eiro. "Benu aptieka Latvija" par "Apes aptieka" īpašnieku kļuvis 2019. gada septembrī, pirms tam uzņēmums piederējis Lucijai Osipovai.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka laika periodā no 2019. gada 1. februāra līdz 2020. gada 31. janvārim uzņēmums apgrozījis 50,68 miljonus eiro, kas ir par 4,44% vairāk nekā gadu iepriekš. Aptieku tīkls nopelnījis 1,97 miljonus eiro.

Pagājušajā finanšu gadā "Benu aptieka Latvija" lielākie ieguldījumi bija saistīti ar vairāku aptieku rekonstrukciju un telpu paplašināšanu, kā arī "Benu" jaunā koncepta ieviešanas uzsākšanu un IT sistēmu adaptācijas turpināšanu Eiropas Zāļu pretviltošanas regulas prasībām.

SIA "Benu aptieka Latvija" kapitāldaļu turētājs ir "Phoenix Baltics Holding", savukārt patiesais labuma guvējs – Ludvigs Merkls (Ludwig Kurt Merckle) no Vācijas. Aptieku tīklam šobrīd reģistrētas 79 struktūrvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!