Lai turpmāk vēl vairāk pievērstos farmaceitiskās aprūpes kā veselības aprūpes sastāvdaļas popularizēšanai, Aptieku īpašnieku asociācija turpmāk būs Latvijas farmaceitiskās aprūpes asociācija (LFAA). Par to biedru sapulcē lēmuši asociācijas biedri – Latvijas četri lielākie aptieku uzņēmumi.

Šāds lēmums pieņemts, jo mainījušies organizācijas darbības uzsvari un ne uzņēmējiem, ne sabiedrībai kopumā aptieku īpašumtiesību jautājums vairs neesot prioritārs, taču daudz lielāka uzmanība jāvelta pacientu farmaceitiskajai aprūpei un farmaceitisko pakalpojumu pieejamībai visiem Latvijas iedzīvotājiem.

"Līdz ar nosaukuma maiņu asociācija vēsta sabiedrībai un valsts institūcijām, ka ir norūpējusies par farmācijas lomu veselības aprūpes sistēmā, kas kā resurss nav pietiekami izmantota sabiedrības veselības uzlabošanas mērķa sasniegšanai, un tas ir steidzami jāmaina," uzsver LFAA izpilddirektore Kristīne Jučkoviča.

"Aptiekas Latvijā ir cilvēkam tuvākā veselības aprūpes iestāde, kurā ir svarīgi ne tikai iegādāties zāles un uzklausīt farmaceita konsultāciju, bet tuvākajā nākotnē saņemt vienkāršus, ar veselības uzraudzību saistītus pakalpojumus. Tādēļ Farmaceitiskās aprūpes asociācija uzmanības centrā liek tieši iedzīvotāju intereses un strādās pie iespējām paplašināt aptiekās saņemamo pakalpojumu klāstu," viņa skaidro.

"Šajā virzienā dodas aptieku nozare ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē, un mums ir jāiet kopsolī ar šīm vēsmām," norāda Jučkoviča.

Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācija ir nevalstiska organizācija, kas dibināta 2008. gadā kā Aptieku īpašnieku asociācija. Asociācijā darbojas SIA "Benu Aptieka Latvija", SIA "A Aptiekas", AS "Sentor Farm Aptiekas" un SIA "Latvijas aptieka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!