Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa ceturtdien līdz 31.jūlijam apturējusi tiesvedību nacionālās aviokompānijas "airBaltic" prasības lietā pret VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" par vairāku miljonu latu piedziņu, informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Tiesvedības apturēšanas iemesli pagaidām netiek atklāti.

Kā ziņots, pērn 6.jūlijā apgabaltiesa apstiprināja izlīgumu, kas tika panākts citā civillietā, kur prasību pret "airBaltic" par 3,42 miljonu latu parāda piedziņu bija izvirzījusi lidosta.

Lidosta un "airBaltic" tiesā iepriekš bija izvirzījušas savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu.

Pēdējos gados "airBaltic" Rīgas lidostai esot pārmaksājis 34 miljonus eiro (23,8 miljonus latu), un tāda esot arī "airBaltic" prasība pret lidostu. "Mēs negaidām, ka Rīgas lidosta mums šo summu atmaksās, bet mums ir konstruktīvi jārunā par diskriminācijas izbeigšanu," savulaik norādīja lidsabiedrībā.

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder "airBaltic" prezidentam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Lidosta "Rīga" ir Latvijas valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!