Foto: LETA
Apvienojot gaļas pārstrādes uzņēmuma "Rīgas miesnieks" un "Jelgavas gaļas kombināts" ražotnes, darbu zaudējuši aptuveni 100 cilvēku, pastāstīja "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs Juhans Mats (Juhan Matt).

Viņš norādīja, ka "Jelgavas gaļas kombināta" strādnieki pēc šā uzņēmuma nopirkšanas pagājušajā gadā varēja turpināt darbu kombinātā. "Pirmām kārtām tie strādnieki, kas strādāja "Jelgavas gaļas kombinātā" pirms mēs nopirkām šo rūpnīcu, varēja turpināt strādāt arī tālāk," sacīja Mats un informēja, ka tās brīvās darbavietas, kas Jelgavas ražotnē radušās, iesākumā piedāvātas uzņēmuma Rīgas ražotnes strādniekiem.

"Tie, kas vēlējās turpināt darbu, varēja to darīt Jelgavā," teica "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs, bet atzina, ka ne visi darbinieki vēlējās katru dienu veikt 50 kilometru ceļu uz Jelgavu. "Bet bija arī tādi, kas šādu iespēju izmantoja un tagad jau tur strādā," piebilda Mats.

Līdz ar šo biznesa restrukturizāciju darbu zaudēja aptuveni 100 cilvēku, apliecināja "Rīgas miesnieka" vadītājs un piebilda, ka pašlaik Jelgavas ražotnē brīvu darbavietu nav. "Ir jāsaprot, ka mēs praktiski savienojām divas ražotnes. Līdz ar to tika apvienoti arī dienesti, kas nodarbojās ar pārdošanu un loģistiku, kā arī tika apvienotas citas funkcijas," klāstīja Mats un paskaidroja, ka šo apvienoto funkciju veikšanai vairs nebija nepieciešams tik daudz darbinieku, līdz ar to daļa zaudēja darbu.

Jau vēstīts, ka "Rīgas miesnieks" ražošana ir pilnībā pārcelta uz "Jelgavas gaļas kombinātu" un līdz ar to ir pabeigta pērn sāktā biznesa restrukturizācija.

"Rīgas miesnieks" ir dibināts 1922.gadā Rīgā. Kopš 1998.gada "Rīgas miesnieks" ietilpst "HKScan" grupā. "Rīgas miesnieks" ir tirgus līderis Latvijā ar 23% tirgus daļu, "Jelgavas gaļas kombināta" tirgus daļa ir 6%, un uzņēmums ir tirgus līderis kūpināto desu un salami segmentā. 2009.gadā uzņēmums strādāja ar 23,175 miljonu latu apgrozījumu un 377,8 tūkstošu latu zaudējumiem. 2010.gada martā "Rīgas miesnieks" parakstīja pirkuma līgumu, ar kuru ieguva akciju kontrolpaketi "Jelgavas gaļas kombinātā".

"HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Polijā un Baltijas valstīs. "HKScan" grupā Baltijas valstīs bez "Rīgas miesnieka" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, "Ekseko", "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!