Foto: LETA
Apdrošinātāja "Seesam Insurance" Latvijas filiāli no 1. jūlija pievienos "Compensa Vienna Insurance Group" ("Compensa") Latvijas filiālei, liecina kompāniju publiskotā informācija.

Paziņojumā minēts, ka Igaunijā reģistrētā "Seesam Insurance" un Lietuvas "Compensa Vienna Insurance Group" veic pārrobežu apvienošanu, kurā "Seesam Insurance" pārstās darboties kā atsevišķa juridiska persona, un visi tās aktīvi, tiesības un saistības tiks nodotas "Compensa Vienna Insurance Group".

Tādēļ "Seesam Insurance" nodos visus "Seesam Insurance" Latvijas filiāles noslēgtos apdrošināšanas līgumus "Compensa Compensa Vienna Insurance Group", kas Latvijā pašlaik darbojas un turpmāk darbosies izmantojot "Compensa" Latvijas filiāli.

Apvienošanās stāsies spēkā 2020. gada 1. jūlijā.

Pēc apvienošanās "Seesam Insurance" klientus turpinās apkalpot "Compensa Vienna Insurance Group", kura pildīs arī "Seesam Insurance" līgumsaistības saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem un to nosacījumiem. Klientiem esošie līgumi nebūs jāpārslēdz un nebūs jāveic nekādas papildu darbības, lai pēc apvienošanas turpinātu ar "Seesam Insurance" noslēgtos līgumus.

2020. gada pirmajā ceturksnī "Seesam Insurance" Latvijas filiāle bruto apdrošināšanas prēmijās parakstījusi 6,386 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 3,75 miljonus eiro, savukārt "Compensa" Latvijas filiāle bruto apdrošināšanas prēmijās parakstījusi 5,775 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 3,925 miljonus eiro, liecina kompāniju publiskotā informācija.

Jau vēstīja, ka 2017. gada decembrī tika parakstīts līgums par Somijas finanšu grupai "OP Financial Group" piederošo "Seesam Insurance" akciju pārdošanu "Vienna Insurance Group". Darījums tika noslēgts 2018. gada 31. augustā.

Šobrīd "Vienna Insurance Group" Latvijā pieder jau minētās "Seesam Insurance" Latvijas filiāle un "Compensa" Latvijas filiāle, kā arī risku apdrošinātājs "BTA Baltic Insurance Company" (BTA), kas 2017. gada nogalē pievienoja "InterRisk Vienna Insurance Group" (iepriekš "Baltikums Vienna Insurance Group"). Tāpat "Vienna Insurance Group" ietilpst dzīvības apdrošinātāja "Compensa Life Vienna Insurance Group" Latvijas filiāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!