Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa pirmdien nolēmusi atteikt pieņemt Satiksmes ministrijas (SM) pieteikumu par prasības nodrošinājumu pirms tās ierosināšanas pret Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" vadītāju Bertoltu Fliku, informēja tiesā.

Tiesā norādīja, ka lieta atteikta, jo tā nav bijusi piekritīga Rīgas apgabaltiesai. Rīgas apgabaltiesas lēmums pārsūdzams desmit dienu laikā. Arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 14.septembrī atteicās pieņemt SM pieteikumu.

SM preses sekretārs Aivis Freidenfelds teica, ka ministrija pagaidām nav saņēmusi informāciju par tiesas spriedumu, tādēļ nevar pateikt, vai to pārsūdzēs.

Viņš iepriekš informēja, ka ministrija iesniegtajā prasībā lūdza uzlikt Flikam aizliegumu veikt jebkuru ierakstu akcionāru reģistrā un Komercreģistrā, kā arī Latvijas Centrālajā depozitārijā par sabiedrības 59 tūkstošiem akciju, kas veido starpību starp reģistrēto un apmaksāto pamatkapitālu.

Ziņots arī, ka "airBaltic" valde noslēgusi līgumu par 59 110 lidsabiedrības akciju pārdošanu 9,7 miljonu eiro (6,8 latu) apmērā, kas bija starpība starp apmaksāto un neapmaksāto lidsabiedrības pamatkapitālu. Vēlāk Luksemburgā reģistrētais finanšu pakalpojumu uzņēmums "Trasatlantic Holdings Company" aģentūrai BNS apstiprināja, ka ir iegādājies 59 110 "airBaltic" akcijas.

Kompānija veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. "airBaltic" neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder " airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!