Foto: Shutterstock
Zaļi, viegli kraukšķīgi un ar kūstošu sieru – viens no gardākajiem veidiem, kā pagatavot sparģeļus. Šī maltīte iederēsies uz vieglu pusdienu šķīvja vai būs piemērota kā piedeva kādam gaļas ēdienam vakariņās.

::recepte::

Lielā katlā ielej nedaudz ūdens un uzvāra. Kad ūdens burbuļo, katlā ieliek notīrītus sparģeļus un vāra aptuveni 3 minūtes. Pēc tam nokāš.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Sparģeļus izkārto cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Tiem pārlej izkausētu sviestu un uzkaisa sarīvētu Parmezāna sieru un piparus.

Sparģeļus liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis. Kad gatavi, pasniedz šķīvjos. Ēd, kamēr vēl silti.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!