Foto: DELFI
Pagājušajā nedēļā ar Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu izbeigta gofrētā kartona displeju un kartona iepakojumu ražotāja SIA "Austra Pak" darbība, kā arī no amatiem atceltas uzņēmuma amatpersonas, informē "Lursoft" Klientu portfelis. Šobrīd "Austra Pak" statuss Uzņēmumu reģistrā ir atjaunots.

Uzņēmumam izdevies ārkārtas steidzamības kārtā radušos situāciju atjaunot, kā rezultātā Galvenā valsts notāre atcēlusi iepriekš pieņemto lēmumu un SIA "Austra Pak" statuss Uzņēmumu reģistrā ir atjaunots. Jānorāda, ka "Austra Pak" iepriekš nebija sniedzis informāciju par patiesajiem labuma guvējiem, taču pašreizējā informācija liecina, ka šā gada 8. decembrī uzņēmums reģistrējis informāciju, ka tā patiesos labuma guvējus noskaidrot nav iespējams.

"Austra Pak" valdes locekle Alla Morozova portālam "Delfi" norāda, ka situācija ar informāciju par uzņēmuma darbības apturēšanu ar notāra lēmumu Nr. Nr.6-12/89384, kurš stājās spēkā šā gada 12. decembrī, radās pārpratuma un sistēmas nesakārtotības dēļ. Pārpratums radās saistībā ar formāla rakstura dokumentu apriti ar valsts iestādi. Šī iemesla dēļ pasūtījumu apstrāde un izpilde netika kavēta.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un norāda, ka šī situācija neietekmēs "Austra Pak" juridiskās un finansiālās attiecības.

Uzņēmuma apgrozījums pēdējos gados pārsniedzis divus miljonus eiro, kā arī tas strādājis ar peļņu. Iesniegtajā vadības ziņojumā par 2019. gadu gofrētā kartona displeju un kartona iepakojumu ražotājs "Austra Pak" norādījis, ka tas investējis līdzekļus stendu ražošanā, iegādājoties digitālās drukas iekārtu. Tāpat arī ieguldīti līdzekļi reklāmas produktu un iepakojumu griežamā galda programmatūras atjaunināšanā. Uzņēmums strādājis arī pie jaunu sadarbības partneru piesaistes Skandināvijas tirgū, šim gadam izvirzot mērķi noturēt ražošanas apjomu sasniegtajā līmenī. Pērn uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 57 darbiniekus.

SIA "Austra Pak" kapitāldaļas pieder piecām personām – Līgai Ābelei (23,75%), Kārlim Čečinam (23,75%), Aivaram Jāvaldam (5%), Inesei Lamasai (23,75%) un Allai Morozovai (23,75%). Valdes locekles pienākumus uzņēmumā pilda Alla Morozova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!