Foto: Publicitātes foto/"Sunly"
Neatkarīgais elektroenerģijas ražotājs "Sunly" piesaistījis aptuveni 200 miljonu eiro investīcijas, lai veidotu un paplašinātu savu atjaunojamās enerģijas portfeli Baltijā un Polijā, liecina tā sniegtā informācija.

Piesaistītais kapitāls ietver "Sunly" esošo akcionāru ieguldījumus, kā arī uzsāk jaunu sadarbību ar finanšu pārvaldības uzņēmumu "Mirova". "Mirova" kļūs par lielāko "Sunly" akcionāru, tomēr nevienam no investoriem nepieder "Sunly" akciju kontrolpakete.

Kapitāla pieaugums tiks izmantots, lai īstenotu divu gadu investīciju plānu, kas paredz turpmāku saules un vēja enerģijas projektu attīstību Baltijas valstīs un Polijā 17,9 GW ražošanas jaudas apmērā. Latvijā plānots attīstīt projektus, kas sasniegtu 3,2 GW ražošanas jaudu.

"Sunly" izpilddirektors Latvijā Toms Nāburgs sola: "Kopā ar mūsu partneriem Latvijā mēs turpināsim strādāt, lai tuvāko divu līdz trīs gadu laikā īstenotu simtiem MW saules un vēja enerģijas projektu."

"Sunly" tuvāko gadu laikā plāno pieņemt darbā jaunus darbiniekus, palielinot komandas sastāvu no pašreizējiem 135 līdz 400 cilvēkiem. Kā papildus ieguvumu "Sunly" saviem darbiniekiem piedāvā arī akciju daļas visās četrās valstīs, veicinot darbinieku iesaisti uzņēmuma izaugsmē.

Biznesa informācija:

"Sunly" ir neatkarīgs elektroenerģijas ražotājs, kas attīsta liela mēroga saules, sauszemes un atkrastes vēja un akumulācijas projektus. Uzņēmums dibināts 2019. gadā, un tā iepriekšējais kapitāla palielinājums notika 2021. gadā, piesaistot 28 miljonus eiro, galvenokārt no Igaunijas investoriem. Pirms pašreizējā kapitāla palielinājuma "Sunly" kopējais piesaistīto investīciju apjoms veidoja 44 miljonus eiro. 2022. gada sākumā "Sunly" iegādājās 100% "Alseva" grupas, kas ir viens no lielākajiem Polijas saules enerģijas attīstītājiem un saules parku būvniecības uzņēmumiem.

"Mirova" ir finanšu pārvaldības uzņēmums, kas nodarbojas ar ilgtspējīgiem ieguldījumiem un ir "Natixis Investment Managers" saistītais uzņēmums. "Natixis Investment Managers" ir viens no pasaules lielākajiem aktīvu pārvaldītājiem ar vairāk nekā 1,1 triljonu ASV dolāru (1,1 triljons eiro) aktīvu pārvaldībā. "Mirova" jau 20 gadus aktīvi darbojas enerģijas pārejas infrastruktūras nozarē un ir finansējusi vairāk nekā 330 projektus ar kopējo potenciālo ražošanas jaudu vairāk nekā 6,5 GW visā Eiropā un Āzijā. Uzņēmums nesen ir noslēdzis 1,6 miljardu eiro piesaisti savam piektajam enerģijas pārejas infrastruktūras kapitāla fondam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!