Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ierosinājusi Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" mazākuma akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas administrācijas informācija.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā atkal vērsies uzņēmums "Eurobalt Junipro". Pretendente uz administratora amatu ir Jana Ruģele.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rīgas rajona tiesa šogad 15.jūnijā noraidīja pieteikumu par BAS maksātnespējas procesa pasludināšanu un tādējādi tiesa izbeidza BAS maksātnespējas lietu.

BAS maksātnespējas procesa pasludināšanu prasīja kopumā trīs uzņēmumi. "Finanšu restrukturizācijas risinājumi" maksātnespējas procesa pieteikumu iesniedza, pamatojoties uz 11,3 tūkstošu latu parādu, "Eurobalt Junipro" – 36,6 tūkstošu latu parādu, bet "Mateks" – 3023 latu parādu. "Finanšu restrukturizācijas risinājumi" un "Mateks" prasījuma tiesības pret BAS bija ieguvuši cesijas ceļā, savukārt "Eurobalt Junipro" prasība bija saistīta ar neapmaksātiem līgumiem par juridisko pakalpojumu sniegšanu.

BAS pārstāvji tiesas sēdē 12.jūnijā iesniedza dokumentus par minēto prasījumu apmaksu, kas bija pamats maksātnespējas lietas izbeigšanai. Savukārt "Finanšu restrukturizācijas risinājumu" un "Eurobalt Junipro" pārstāvji norādīja, ka BAS veiktie maksājumi neļauj viennozīmīgi apgalvot, ka saistības, kuru dēļ maksātnespējas pieteikumi iesniegti, ir izpildītas, ņemot vērā, ka skaidri nav norādīts veikto maksājumu mērķis.

Šogad februāra sākumā likvidējamās "Latvijas Krājbankas" meitasuzņēmums "Atlantijas biroji" kļuva par BAS īpašnieku, jo bija bažas par ķīlas vērtības samazināšanos.

Satiksmes ministrija (SM) 2011.gada 30.novembrī iegādājās BAS piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju, un tādējādi valsts kļuva par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieci. Savukārt BAS īpašumā, pēc SM sniegtās informācijas, joprojām ir viena "airBaltic" akcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!