AS "Latvenergo" Nominācijas komisija vairākās kārtās novērtējusi kandidātus, pārliecinoties par to atbilstību izvirzītajām prasībām pēc iesniegtajiem dokumentiem, kompetenču intervijās, mājasdarba prezentācijā un intervijās ar nominācijas komisiju, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nominācijas komisija uzņēmuma padomei apstiprināšanai amatā izvirza trīs kandidātus uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam, divus kandidātus valdes locekļa (atbildība par ražošanu) amatam un trīs kandidātus valdes locekļa (atbildība par komercdarbību) amatam.

"Latvenergo" padome šī gada 8. februārī izsludināja atklātu konkursu uz AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja, valdes locekļa (atbildība par ražošanu) un valdes locekļa (atbildība par komercdarbību) amatiem. Šobrīd koncerna valdē strādā Guntars Baļčūns un Kaspars Cikmačs, kā arī Arnis Kurgs un Uldis Mucinieks, kuri valdē ievēlēti līdz brīdim, kad padome ievēlēs nominācijas procesā izvērtētos valdes locekļus.

"Latvenergo" ir Baltijas vērtīgākais enerģētikas uzņēmums, kura vadībai nākamajā stratēģijas periodā jāīsteno gan nostiprināšanās reģiona tirgos, gan atbilstoši Eiropas zaļā kursa ietvaram jāizmanto iespēja attīstīt jaunas atjaunīgo resursu ražošanas jaudas. Mēs skrupulozi trīs mēnešu laikā meklējām tādus vadītājus, kam piemīt gan stratēģisks nozares attīstības redzējums, gan komandas darba kapacitāte un spēja veidot radošu atmosfēru psiholoģiski saspringtās situācijās. Nominācijas komisijas pieredze un neatkarība spriedumos mūs ir ļoti pietuvinājusi mērķim," skaidro Nominācijas komisijas vadītājs Kaspars Rokens.

Atbilstoši nominācijas komisijas apstiprinātajam nolikumam kandidātu atlasei uz AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem kandidātu atlase notika piecās kārtās. Atklātas pieteikšanās laikā no 8. līdz 28. februārim tika saņemti 48 pieteikumi valdes locekļa (atbildība par komercdarbību) amatam, 20 pieteikumi valdes priekšsēdētāja un 19 pieteikumi valdes locekļa ( atbildība par ražošanu) amatam.

Nominācijas komisija ir novērtējusi kandidātu stratēģisko redzējumu, plānošanas un organizēšanas prasmes, orientāciju uz rezultātu, lēmumu pieņemšanu, pozitīvu attiecību veidošanas kompetences, darbinieku attīstīšanas, komandas vadīšanas prasmes, pārmaiņu vadīšanas pieredzi, orientāciju uz attīstību, prezentēšanas prasmes, kā arī veikusi reputācijas risku novērtējumu. Nominācijas komisija balsojumā 2021. gada 31. maijā uzņēmuma padomei apstiprināšanai amatā izvirzījusi kandidātus ar augstākajiem novērtējumiem katrā amata pozīcijā: trīs kandidātus uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam, divus kandidātus valdes locekļa (atbildība par ražošanu) amatam un trīs kandidātus valdes locekļa ( atbildība par komercdarbību) amatam.

"Latvenergo" padome izvērtēs nominācijas komisijas ieteikumus, pārliecināsies par kandidātu gatavību uzsākt darbu, kā arī veiks konsultācijas par izvēlēto personu atbilstību pielaidei valsts noslēpumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!