Foto: LETA

No nākamās nedēļas atsevišķu vilcienu maršrutu reisos ir plānoti speciāli vagoni ar iespēju pasažieriem ar sadarbspējīgu Covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu brauciena laikā nelietot mutes un deguna aizsegu, informē AS "Pasažieru vilciens".

Pārējos reisos pasažieru skaits nedrīkstēs pārsniegt 85% no transportlīdzekļa kopējās ietilpības, ir paredzēta pastiprināta vēdināšana.

No šī gada 15.septembra līdz mēneša beigām eksperimentālā kārtā uzņēmums organizēs speciālus vagonus maršrutos Rīga (Daugavpils)–Krāslava un Rīga–Rēzekne II, kas atbilst spēkā esošo normatīvo aktu nosacījumiem. Sākot jau no nākamās pirmdienas, 13.septembra, vilciena pasažieri numurētas sēdvietas biļeti braucienam īpašajā vagonā varēs iegādāties visās vilciena biļešu tirdzniecības kasēs. Pasažieriem, lai varētu izmantot šo pakalpojumu, pirms iekāpšanas vilcienā būs jāuzrāda sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un derīga biļete. Ņemot vērā pirmā mēneša rezultātus un pasažieru atsaucību jaunievedumam, uzņēmums atsevišķi lems par īpašo vagonu nodrošināšanu arī turpmāk.

Īpašo vagonu pasažieriem gan ir jāņem vērā, ka mutes un deguna aizsegs būs nepieciešams, lai brauciena laikā varētu apmeklēt labierīcības blakus vagonā.

Visos pārējos vilcienu maršrutu reisos AS "Pasažieru vilciens" organizēs iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 85% no tā kopējās ietilpības. Vilcienu salonos būs izvietota informācija par pieļaujamo pasažieru skaitu katrā vagonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!