Foto: Publicitātes foto
No 1. augusta "Atta Centre" pārtrauc savu darbību kā vakcinācijas centrs un atgriezīsies pie kongresu kompleksa formāta.

Lai atsāktu darbu pēc iespējas efektīvāk, veikta aptauja. Starptautiskā socioloģiskā uzņēmuma "Norstat" aptaujā piedalījās vairāk nekā tūkstotis respondentu, tostarp Latvijas koncertu, konferenču un citu formātu pasākumu organizatori. Respondenti atzīmējuši, ka pēc Covid-19 pandēmijas, izvēloties vietu, uzmanība galvenokārt tiek pievērsta profesionāla aprīkojuma pieejamībai, lai pasākums varētu noritēt digitālā formātā. Pasākumu rīkotājiem svarīgs ir arī ātrgaitas internets un pilna cikla tiešsaistes pasākumu īstenošanas iespējas.

"Komerciālo pasākumu tirgus 2020. gadā kardināli mainījās epidemioloģisko ierobežojumu dēļ. Ierastais klātienes formāts tika pārvietots uz digitālo vidi. Ņemot vērā šo faktu, mēs esam aprīkojuši trīs "Atta Centre" studijas ar audio, video un apgaismojuma tehniku. Tā kā no augusta sākuma "Atta Centre" pārtrauks savu darbību kā vakcinācijas centrs, mēs atgriežamies pie savas pamatdarbības un turpināsim darbu kā kongresu komplekss," stāsta "Atta Centre" vadītāja Nadia Ignase.

Aptaujas laikā noskaidroti arī būtiskākie pasākumu apmeklēšanas aspekti Latvijas iedzīvotāju vidū. 40% respondentu norādīja, ka viņu prioritāte ir bezmaksas autostāvvietu pieejamība pasākuma norises vietā. Organizēta apmeklētāju plūsmas sadalīšana ir vēl viens svarīgs rādītājs – šo variantu izvēlējās 33% aptaujāto, savukārt 27% respondentu kā galveno nosacījumu minēja bezkontakta apkalpošanu.

"Lai parūpētos par "Atta Centre" viesu drošību, ir izstrādāts iekšējās paškontroles protokols "Atta Clean", kas ir balstīts uz Pasaules veselības organizācijas un Nodarbinātības valsts aģentūras informāciju. Pastiprināti pievēršam uzmanību gaisa filtru tīrīšanai un esam paaugstinājuši ventilācijas līmeni gaisa kondicionēšanas sistēmās. Ir pieejama bezmaksas autostāvvieta ar 245 vietām, tostarp ar uzlādes stacijām elektromobiļiem," papildina Ignase.

Centrs vienlaicīgi var uzņemt 5500 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!