Foto: LETA

Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja 123,188 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,4% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa samazinājās par 14,9% - līdz 15,09 miljoniem eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Tostarp mātes sabiedrības apgrozījums bija 82,229 miljoni eiro, kas ir par 32,1% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt uzņēmuma peļņa veidoja 63,598 miljonus eiro, kas ir 8,9 reizes vairāk nekā pērn deviņos mēnešos.

Šogad trīs ceturkšņos "Augstsprieguma tīkls" lietotājiem Latvijā pārvadīja 4,63 gigavatstundas (GWh), kas ir par 6% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

"Augstsprieguma tīkls" koncerna apgrozījums 2020.gada deviņos mēnešos bija 109,884 miljoni eiro, bet peļņa – 17,737 miljoni eiro. Savukārt māteskompānija strādāja ar 121,177 miljonu eiro apgrozījumu un 7,173 miljonu eiro peļņu.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

"Augstsprieguma tīkls" ir arī vienotās dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs – kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!