Foto: Valsts kanceleja
SIA "Balin Energy" vēl negrasās pamest Baltijas jūru un šobrīd vērtē, vai ierīkot jaunu naftas meklēšanas urbumu. Pagaidām nav pieņemts lēmums Baltijas jūras licences teritorijas pamest vai arī naftas meklējumus turpināt, portāls „Delfi” uzzināja Polijas un Kuveitas pilsoņiem piederošajā uzņēmumā.

Pagājušā nedēļā "Balin Energy" paziņoja, ka naftas izpētes urbuma ierīkošana, kas Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā tika īstenota kopš 12.maija, izmantojot pusiegremdējamo urbšanas platformu "Ocean Nomad", pabeigta, sasniedzot noteikto 1460 metru dziļumu zem jūras līmeņa.

Urbuma laikā tika caururbts izraudzītais rezervuārs, bet tajā tika atrasts tikai ūdens bez ogļūdeņražu klātbūtnes, kas ir būtisks indikators, lai noteiktu naftas klātbūtni. Taču "neveiksmīgais" urbums vēl nenozīmē, ka netiks organizēti jauni naftas meklēšanas darbi tajā pašā teritorijā.

Marta beigās "Balin Energy" valdes priekšsēdētājs Gazi Alkatans portālam "Delfi" norādīja, ka katrā urbuma mēģinājumā uziet naftu esot ap 23% -25% iespējamība. Tolaik Alkatans klāstīja, ka visticamāk tiks īstenoti vairāki urbumi, ne tikai viens.

Uzņēmuma tehniskais projektu vadītājs Gabors Vakarcs portālam "Delfi" apstiprināja, ka šobrīd notiek datu analīze no pirmā urbuma, kas tad arī būs noteicoša, pieņemot lēmumu, par uzņēmuma turpmāko rīcību.

Vēl nav informācijas, kad varētu tikt pieņemts lēmums par turpmāko rīcību.

Līdz marta beigām naftas ieguves projektā ieguldīti bija 33,7 miljoni ASV dolāru (18,2 miljoni latu) un tolaik tika plānots naftas meklējumos ieguldīt vēl vismaz 15 miljonus ASV dolāru (8,1 miljonu latu), portālam "Delfi" skaidroja Alkatans.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!