Foto: DELFI

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs "Baltcom" ir parakstījis pirkuma līgumu par interneta un televīzijas operatora "Mīts LV" un tā meitas uzņēmuma "Esteria79" 100% kapitāldaļu iegādi, informē "Baltcom".

Pirkuma līgums parakstīts 2020. gada 31. jūlijā, bet darījuma summa ir konfidenciāla. Juridiskās konsultācijas pircējam nodrošināja zvērināta advokāte Tīna Lūse.

"Baltcom" turpinās sniegt pakalpojumus "Mīts LV" un "Esteria79" klientiem saskaņā ar esošo līgumu noteikumiem, tāpēc visi iepriekš norunātie nosacījumi paliek spēkā un klientiem nav nepieciešams atkārtoti slēgt līgumu. Tāpat "Baltcom" norāda, ka ir plānots nekavējoties uzsākt optiskā tīkla modernizāciju, kā rezultātā "Mīts LV" un "Esteria79" klientiem kļūs pieejams simetrisks optiskais internets ar ātrumu līdz 1000 Mbit/s.

"Baltcom" vadītājs Dmitrijs Ņikitins teic, ka "Baltcom" ir telekomunikāciju uzņēmums ar gandrīz 30 gadu pieredzi Latvijā, kurš kļuvis par vienu no lielākajiem fiksētā interneta un televīzijas pakalpojumu sniedzējiem valstī. "Baltcom" piedāvā ātru optisko internetu, interaktīvo un digitālo televīziju, mājas telefonu un arī elektrību. Turpmāk visu šo plašu pakalpojumu klāstu nodrošinās arī "Mīts LV" klientiem.

"Baltcom" ir dibināts 1991. gadā, tas nodrošina optisko internetu, interaktīvo televīziju, digitālo televīziju, mājas telefonu un elektrību. 2020. gadā "Baltcom" kļuva par SIA "Bite Latvija" meitas uzņēmumu, tādā veidā pievienojoties "Bites grupai".

"Baltcom" 2019. gadā strādāja ar 17,7 miljonu eiro apgrozījumu un 620,6 tūkstošu eiro zaudējumiem. Uzņēmumā tika nodarbināti 274 cilvēki, liecina "Crediweb.lv" dati. Nodokļos samaksāti 1,9 miljoni eiro. "Baltcom" patiesie labuma guvēji ir Džonatans Nelsons (Jonathan Milton Nelson) un Džons Hāns (John Carl Hahn).

"Mīts LV" pērn apgrozīja 686,3 tūkstošus eiro un strādāja ar zaudējumiem 56,5 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmumā tika nodarbināti astoņi cilvēki, liecina "Crediweb.lv" dati. "Mīts LV" 2019. gadā nodokļos samaksāja 128,4 tūkstošus eiro. Tā patiesie labuma guvēji ir Larisa Barinova un Vadims Barinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!