Foto: LETA

Ekonomiskās sankcijas ir vērtējamas negatīvi, jo šāda veida cīņā nav uzvarētāju - ir tikai izdzīvotāji, situāciju ar Krievijas pārtikas sankcijām komentēja olu produkcijas uzņēmuma "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Kaut arī "Balticovo" jau labu laiku eksportu novirzījis uz Eiropas Savienību un uz Krieviju savu produkciju neeksportē, Veinbergs noteiktās sankcijas vērtē negatīvi, uzsverot, ka ieguvējs no šādas cīņas nebūšot neviens.

"Balticovo" eksportē līdz 70% no savas produkcijas visā Eiropas Savienībā. Šobrīd tiek ražota arī pankūku un omlešu masa, melanža jeb šķidro olu masa, olu pulveris, rapša eļļa, majonēze.

No 2009.gada maija "Balticovo" akciju kontrolpakete - 95% - pieder SIA "BCO". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "BCO" īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Tatjana Poplavska (pieder 66% kapitāldaļu) un Valdis Grimze (33% kapitāldaļu).

Kā ziņots, Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu, ceturtdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Krievijas oficiālie statistikas dati liecina, ka Krievija importē aptuveni trešo daļu no patērētās pārtikas. Lielu daļu no pārtikas importa veido produkti no Austrumeiropas valstīm.

Atbildot uz Rietumu ieviestajām sankcijām, pēdējās nedēļās Krievija masveidā bloķējusi dažādu lauksaimniecības produktu ievešanu no Eiropas valstīm.

ES un ASV 29.jūlijā nolēma piemērot papildu sankcijas pret Krievijas enerģētikas, ieroču rūpniecības un finanšu nozarēm, nosodot Maskavu par agresiju pret Ukrainu.

Saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām pārtikas nozarē nākamnedēļ tiks sasaukta valdības ārkārtas sēde, sacīja Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!