Reprezentātīvo Rīgas biroju ēku Benjamiņu nams ir iegādājies Lietuvas uzņēmums "Group Europa Viešbučiai Hotels", žurnālistus informēja nama pārdošanas organizētāji. Jaunie īpašnieki Benjamiņu namā paredzējuši izveidot viesnīcu, tajā investējot ap septiņiem miljoniem ASV dolāru.
Pēc Rīgas domes informācijas, Benjamiņa nams jaunajiem īpašniekiem pārdots par 1,575 miljoniem latu. Benjamiņu namu minētajai kompānijai, kuras vārds līdz šim netika izpausts, pārdeva septembrī. Ēkas īpašnieki bija izsludinājuši izsoli nama pārdošanai, kuras sākuma cena bija noteikta 2,85 miljoni ASV dolāru (1,73 miljoni latu), taču nama pārdošana nenotika izsoles ietvaros.

Pārdošanai tika piedāvāts zemes gabals 2346 kvadrātmetru platībā un uz tā esošā četrstāvu ēka un viena divu stāvu administratīvā ēka. Patlaban no četriem Banjamiņu nama stāviem apdzīvots ir tikai viens. Tā telpas galvenokārt tiek izmantotas dažādiem reprezentācijas pasākumiem - firmu jubilejām, semināriem, konferencēm.

1885.gadā celtās četrstāvu ēkas kopējā platība ir 2612 kvadrātmetri, no tiem lietderīgā platība - 2571 kvadrātmetrs. Savukārt otras ēkas, kura celta 1898.gadā, kopējā platība ir 296 kvadrātmetri.

19.gadsimta beigās celtais Benjamiņu nams ir kultūras piemineklis, un iepriekšējie reprezentablā nama īpašnieki bija trīs privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!