Foto: Pixabay
Piesātināts, dramatisks, sarežģīts, interesants, kā amerikāņu kalniņi, šoka tests. Tā enerģētikas nozares uzņēmēji raksturo šo gadu savā nozarē. Un galvenais iemesls šiem salīdzinājumiem ir straujais energoresursu cenu kāpums, kas gan energokompānijām lika pieņemt neordinārus lēmumus, gan iedzīvotājiem un citu nozaru uzņēmumiem atvēlēt lielāku budžetu saviem elektrības un siltuma rēķiniem, gan arī valdībai pieņemt līdz šim nebijušus lēmumus, lai palīdzētu sabiedrībai nomaksāt lielākos elektroenerģijas rēķinus.

Turpmāk svarīga loma būs mūsu enerģētikas uzņēmumu spējai iekļauties zaļajā kursā – tas arī noteiks to kāpumus vai kritumus.

"Kopumā 2021. gads enerģētikas uzņēmumiem ir bijis ļoti sarežģīts. Kad šķita, ka esam pārvarējuši izaicinājumus, ko radīja Covid-19 ietekme (patēriņa kritums, debitoru maksāšanas kultūra), enerģētikas uzņēmumus piemeklēja nākamais izaicinājums – pirms tam neparedzams un iespaidīgs energoresursu cenu pieaugums," teic "AJ Power" uzņēmumu grupas vadītājs Roberts Samtiņš.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) portālam "Delfi Bizness" atzina, ka iestāde līdz šim saņēmusi vairākas e-vēstules saistībā ar elektroenerģijas cenu paaugstinājumu – pārsvarā tie ir jautājumi par to, vai elektroenerģijas cenu līgumā var mainīt divas reizes gadā, uz ko tika sniegta atbilde, ka komersants vienpusēji var mainīt līguma noteikumus, ja tam ir pamatots iemesls u. tml. Vienlaikus PTAC vēl vērtē dažus līgumus, par kuriem ir saņemti iesniegumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!