Foto: DELFI

Valdība otrdien, 31. maijā, atbalstīja grozījumus Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldes valsts aizdevuma līgumos, lai veiktu ieguldījumus Liepājas Industriālā parka attīstībā, informē Satiksmes ministrija.

Bijušās rūpnīcas "Liepājas Metalurgs" teritorijā plānots attīstīt Liepājas Industriālo parku, tādējādi veicinot šīs teritorijas atgriešanu ekonomiskajā apritē un nodrošinot tautsaimniecības attīstību.

Bijušā "Liepājas Metalurga" un Liepājas ostas teritorijai ir liels potenciāls attīstīt uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi un piesaistīt investīcijas no ražojošajiem uzņēmumiem, norāda ministrijā. Ražošana Latvijas lielajās ostās, tostarp Liepājas ostā, turpina attīstīties, audzējot apgrozījumu, palielinot darba vietas. Osta mūsdienās vairs nav tikai kravu pārkraušanas vieta, tā kļūst par loģistikas un industrializācijas mezglu. Loģistikas attīstībai Latvijā turpmāk lielu lomu spēlēs tieši ražošanas uzņēmumi.

Lai valdības lēmums par grozījumu veikšanu valsts aizdevuma līgumos ar LSEZ pārvaldi stātos spēkā, nepieciešams saskaņojums ar Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!