Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" vēsturiskās Vidzemes maiznīcas teritorijas sakārtošanā plāno ieguldīt 15 miljonus eiro.

Piektdien, 26. augustā Rīgā, Ropažu ielā 16, norisinājās jau trešās ielu mākslas sacensības "Street Art Slam", kuru ietvaros 15 Latvijā zināmi mākslinieki visas dienas garumā apgleznoja aptuveni 70 metru garu betona sētu, radot pilsētvides objektu – urbānās mākslas galeriju.

Izveidotā galerija, kuras vadmotīvs ir "Māju sajūta", tuvākos divus gadus rotās un norobežos topošā projekta būvlaukumu vēsturiskajā Vidzemes maiznīcas teritorijā. To plānots sakārtot, uzbūvējot trīs piecstāvu ēkas ar moderniem, ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

Topošajā projektā paredzētas trīs piecstāvu ēkas ar 220 divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 43 līdz 80 kvadrātmetriem. Projekts paredz arī labiekārtotu pagalmu ar stāvvietām, bērnu rotaļu laukumu, sporta un atpūtas zonu. Tāpat visu trīs māju iedzīvotājiem būs pieejamas labiekārtotas autostāvvietas ar vairāk nekā 170 vietām. Bet, lai nodrošinātu drošu vidi ēkās un to apkārtnē, iekšējo teritoriju paredzēts iežogot un aprīkot ar videonovērošanu.

Māju iedzīvotājiem būs pieejamas vairākas velonovietnes zem nojumes, bet pie iebrauktuves teritorijā tiks izvietoti arī elektroauto uzlādes punkti. Tāpat katram dzīvoklim būs sava individuāla ventilācijas sistēma, nodrošinot gaisa apmaiņu ar rekuperācijas metodi.

Kompleksa būvniecību plānots uzsākt jau šī gada rudenī, savukārt visas trīs ēkas pabeigt paredzēts līdz 2024. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!