Foto: Publicitātes attēli

Pārvarot epidemioloģiska un tehniska rakstura izaicinājumus, ceļu būves firma SIA “Binders” pabeigusi vienu no apjomīgākajiem ārvalstīs īstenotajiem projektiem - valsts nozīmes reģionālā autoceļa Kūlupenai-Darbenai rekonstrukciju Lietuvā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Būvdarbi netālu no Palangas esošā autoceļa posmā notika vairāk nekā gadu, kā rezultātā pilnībā rekonstruēts 14,03 km garš ceļa posms par kopējo summu 5,1 miljons eiro. Projekta ietvaros "Binders" vadīja pilnu ceļa rekonstrukcijas procesu, kas iekļāva ceļa segas konstrukcijas izbūvi, konstruktīvā un šķembu slāņa uzklāšanu, asfaltēšanu, tilta remontu un noslēdzošajā fāzē arī ārējās apdares veidošanu, apzaļumošanu, caurteku stiprināšanu un ceļa aprīkojuma izbūvi. Atsevišķos ceļa posmos veikta atkūdrošana un ierīkota meliorācijas sistēma.

"Latvijā esam strādājuši dažāda mēroga projektos un uzkrājuši pieredzi, sadarbojoties ar ārzemju kolēģiem, tāpēc loģiskā kārtā meklējām un izmantojām iespēju Latvijas ceļu būvniecības speciālistu kompetences eksportēt ārzemju tirgū. Tur iegūtās zināšanas un pieredze ir pievienotā vērtība, ko pēc tam varam izmantot, lai pilnveidotu procesus Latvijā," teic "Binders" valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja.

"Būvdarbus plānojām uzsākt 2020. gada 15. martā, taču dienu iepriekš Lietuva slēdza valsts robežas, kā rezultātā praktiskos darbus varējām sākt vien 18. maijā. Tas pagarināja būvdarbu pabeigšanu par vairākiem mēnešiem un izmainīja arī darba dinamiku – inženiertehniskais personāls strādāja un uzturējās Lietuvā divas līdz trīs nedēļas un tikai tad atgriezās Latvijā," skaidro "Binders" projektu vadītājs Aigars Asarītis.

"Būvdarbus būtiski ietekmēja fakts, ka neilgi pēc darbu uzsākšanas tika konstatētas projekta nepilnības, kuru dēļ 3 mēnešus nebija iespējams veikt darbus vairāk nekā 4 km garā posmā. Ar dīkstāvi šajā projekta izpildes sadaļā būvnieki bija spiesti rēķināties darbiem vislabvēlīgākajā periodā – vasarā", atklāj "Binders" projektu vadītājs.

Pēc nepilnību novēršanas projektā būvdarbu apjoms izpildīts pilnā apmērā, un šobrīd būvnieki kopā ar pasūtītāju – Lietuvas Autoceļu direkciju - veic procedūras objekta nodošanai ekspluatācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!