Foto: Publicitātes foto
Sākot ar 1. decembri, "Biogen" meitas uzņēmums SIA "Biogen Latvia" ir uzsācis tiešo pārstāvniecību Latvijā kā daļu no uzņēmuma kopējās izaugsmes stratēģijas, liecina tā sniegtā informācija.

ASV dibinātais uzņēmums "Biogen" ir viens no lielākajiem biotehnoloģiju uzņēmumiem pasaulē, kas nodarbojas ar ārstniecības terapiju izstrādi un komercializāciju, specializējoties neiroloģisko slimību izpētē. Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju "Biogen" apgrozījums 2019. gadā veidojis 14,4 miljardus ASV dolāru.

Lai veicinātu uzņēmuma globālo izaugsmi, kā arī lai būtu tuvāk pacientiem un vietējiem partneriem, pēdējo gadu laikā "Biogen" ir uzsācis darbību vairākās valstīs. Uzņēmums vienlaicīgi uzsāks darbību gan Latvijā, gan arī Lietuvā un Igaunijā.

"Biogen Latvia" ir kļuvis par biedru Amerikas Tirdzniecības Palātā Latvijā (Amcham) un Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijā (SIFFA).

Globāli "Biogen" nodarbina vairāk nekā 7400 darbinieku, un uzņēmumam pašlaik ir divi galvenie ražošanas centri – Pensilvānijā, ASV un Šveicē, Eiropā. "Biogen" produkti ir pieejami 102 valstīs.

"Latvija mums ir svarīgs tirgus, un mēs novērtējam, ka šeit ir sastopama augsta līmeņa zinātniskā kompetence. Mēs ticam, ka kopā ar Latvijas partneriem mēs varēsim virzīt uz priekšu inovācijas medicīnā. Ofisa atvēršana Rīgā ir pirmais solis mūsu ilgtermiņa sadarbībai Latvijā," komentē "Biogen Latvia" ģenerāldirektors Mikko Fernstroms.

2019. gadā "Biogen" investējis 2,3 miljardus ASV dolāru pētniecībā un izstrādē, kā arī veicis 170 klīniskos pētījumus, kuros iesaistīti vairāk nekā 30 000 pacientu.

"Biogen" 1978. gadā dibināja Čārlzs Veismans, Hainzs Šālers, Kenets Murejs un Nobela Prēmijas saņēmēji Volters Gilberts un Filips Šārps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!