Foto: LETA

Pagājušajā gadā mobilo sakaru operatora ''Bite'' konsolidētais ''Bites grupas" – "Bite Latvija", "Latnet", "Tele Tower" un "Unistars" – uzņēmumu apgrozījums palielinājies par 14%, sasniedzot 106,3 miljonus eiro, informēja ''Bites'' vadītājs Kaspars Buls.

Kā norāda Buls, tā uzņēmuma ir rekordliela izaugsme. Pērn "Bites" konsolidētā EBITDA jeb peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas atskaitījumiem pieauga par 19%, sasniedzot 26,8 miljonus eiro, bet tīrā peļņa sasniedza 14,5 miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2017. gadā.

"Visus šos 14 gadus, kopš "Bite" darbojas Latvijas tirgū, uzņēmums uzrāda pozitīvu attīstības dinamiku. Tas bijis iespējams, pateicoties ne tikai efektīvai biznesa vadībai. Viens no galvenajiem mūsu dzinējspēkiem ceļā uz izaugsmi ir klienti," teica Buls.

Tīkla un pakalpojumu attīstībā "Bite" ik gadu iegulda aptuveni 10% no apgrozījuma. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī pērn lielākais investīciju apjoms jeb aptuveni deviņi miljoni eiro ieguldīti tīklā un tehnoloģijās – gan tīkla paplašināšanā, gan tā jaudas un kapacitātes palielināšanā. Kopumā tīkla jauda pērn palielināta par aptuveni 50%. Savukārt šogad, investējot tīkla attīstībā aptuveni 10 miljonus eiro, tā jaudu plānots palielināt par 53%, informēja uzņēmumā.

Savukārt produktu un klientu servisa attīstībā "Bite" pērn investējusi 2,4 miljonus eiro, tostarp palielināts ierīču, viedtālruņu, planšetdatoru un viedpulksteņu klāsts.

"Sekojot līdzi tirgus tendencēm un mūsu klientu mobilo sakaru lietošanas paradumiem, mērķtiecīgi turpināsim attīstīt gan jaunus pakalpojumus, gan tīkla infrastruktūru. Fokusēsimies uz 4G, 4G+ un 4.5G tehnoloģiju un lietu interneta tīkla ''Narrowband IoT'' attīstību, vienlaikus sākot ieviest tīklā revolucionāro 5G tehnoloģiju – pirmās 5G bāzes stacijas "Bites" tīklā tiks izbūvētas jau šogad," pastāstīja Buls.

Šogad uzņēmums turpinās investēt arī darbinieku izaugsmē un darba vides labiekārtošanā. Šo investīciju apjomu, kas pērn veidoja 1,2 miljonus eiro, plānots palielināt par aptuveni 70%.

"Bite" ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums, kas jau vairāk nekā desmit gadus nodrošina Latvijas iedzīvotājiem mobilo sakaru pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!