Otrdien apvidus automašīnas "Mercedes Benz G500" sprādzienā bojā gājis uzņēmējs SIA "Jūrmalas pērle" līdzīpašnieks Oleksijs Žarovs, kurš ir uzņēmēja, Jūrmalas domes deputāta Aleksandra Bašarina (LPP) biznesa partneris, liecina aģentūras LETA rīcība esošā informācija.
Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, "Jūrmalas pērle", kuras valdes priekšsēdētājs kopš pagājušā gada decembra ir Žarovs, līdzīgās daļās - pa 33,33% 45 525 latu vērtībā - pieder Žarovam, Bašarinam un Annai Orlovai.

Bez daļām "Jūrmalas pērlē" saskaņā ar "Lursoft" datiem Ukrainas pilsonim Žarovam pieder daļas arī SIA "Priežu sils 1", SIA "Juridiskais birojs "Dictum"", "Vega fondu pārvalde, Publiska finanšu un kredīta akciju sabiedrība, ieguldījumu sabiedrība".

Bašarina un Žarova firma "Jūrmalas pērle", kas savulaik apņēmās padomju laikā slavenā Jūrmalas restorāna "Jūras pērle" vietā uzbūvēt 16 stāvu viesnīcu un atpūtas kompleksu, iesaistīta tiesas procesā par aizdevumu līgumu vairāku simtu tūkstošu ASV dolāru vērtībā atzīšanu par spēkā neesošiem.

Pērnā gada vasarā "Jūrmalas pērle" noslēgusi līgumus ar firmām "Constructeam LLC" un "Kentucky Limited Mark Board LLC" ("Kentucky"), uz mēnesi aizņemoties 950 000 ASV dolāru (Ls 546 250). Bašarins uzskata, ka līgumi slēgti nelikumīgi un tos firmas vārdā slēgusi trešdaļas uzņēmuma īpašniece Orlova, kurai pārējie akcionāri - Bašarins un Žarovs - izteikuši neuzticību. Tādēļ firma vērsās tiesā atzīt līgumus par spēkā neesošiem.

Saistībā ar noslēgtajiem līgumiem pēc prokuratūras iniciatīvas pret Orlovu par pilnvaru pārsniegšanu ierosināta krimināllieta.

Pagājušajā nedēļā Rīgas apgabaltiesa bija paredzējusi izskatīt AS "Jūrmalas pērle" interesēs celto Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prasību pret ASV reģistrēto firmu "Kentucky".

Tiesa lietas izskatīšanu atlika līdz 27.septembrim, jo tikai dažas minūtes pirms paredzētās tiesas sēdes sākuma Ekonomikas policijas birojs iesniedza tiesai iepriekš no krimināllietas materiāliem izprasītos dokumentus. Tā kā tiesa vēl nebija iepazinusies ar šiem dokumentiem un arī lietas dalībniekiem to saturs nebija zināms, tiesas sēde tika atlikta.

Firmā "Vega fondu pārvalde, Publiska finansu un kredīta akciju sabiedrība ieguldījumu sabiedrība" Žarovam pieder 78% 230 100 latu vērtībā. 12% uzņēmuma daļu 35 400 latu vērtība pieder Orlovai, bet Kiprā reģistrētai firmai "Castlewood Investments Limited" pieder 10% 29 500 latu vērtībā. Žarovs kopš 1997.gada ir šīs ieguldījumu sabiedrības padomes priekšsēdētājs. Ar šo uzņēmumu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Firmā "Priežu sils 1", kuras pamatkapitāls ir 90 055 latu, nogalinātais uzņēmējs ir vienīgais īpašnieks. Šī firma pēc "Lursoft" datiem, nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem, kā arī taksometru pakalpojumiem un pasažieru pārvadājumiem. Viņš ir vienīgais "Juridiskā biroja "Dictum"" īpašnieks. Viņam pieder desmit šīs firmas daļas 2500 latu vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!