Foto: Publicitātes attēli
Investējot 19 miljonus eiro, SIA "Bonava Latvija" iecerējusi Ķengaragā, Prūšu ielā radīt jaunu mājokļu kompleksu "Blūmendāles mājas".

Šobrīd ir sākta pirmās mājas būvniecība, kuru plānots pabeigt nākamā gada rudenī. Šajā ēkā būs 58 dzīvokļi, savukārt kopumā šajā projektā ir iecerēs izveidot 232 mājokļus. Kompleksa izveidi iecerēts pabeigt līdz 2026. gadam.

Pirmajā ēkā ir plānoti energoefektīvi divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 73,9 kvadrātmetriem. Pašlaik interesentiem iegādei pieejami ēkas pirmās kāpņu telpas dzīvokļi, no kuriem aptuveni 25% ir rezervēti.

Uzņēmuma pārdošanas un mārketinga vadītāja Kaspara Ekšas ieskatā Ķengarags uzskatāms par pieprasītu apkaimi dzīvošanai – tur ir attīstīta transporta infrastruktūra, pieejami pakalpojumi, tirdzniecības objekti, izglītības iestādes, turklāt ir atjaunota Daugavas promenāde.

Attīstītājs akcentē, ka projektā teritorija tiks labiekārtota, paredzot zaļās zonas, bērnu rotaļu laukumus un vingrošanas stacijas pieaugušajiem. Būs padomāts arī par velokultūras piekritējiem, projektā izvietojot slēgtā tipa velonovietnes.

Dzīvokļos tiks ierīkota individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, uz māju jumtiem tiks uzstādīti saules bateriju paneļi, kas daļēji nodrošinās ēku energopatēriņu, ražojot zaļo enerģiju, savukārt daļa autostāvvietu tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

Foto: Publicitātes attēli

"Bonava Latvija" aplēsusi, ka būvniecības stadijā 2022. gadā uzņēmumam būs 1289 dzīvokļi 7 projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 362 izveidi.

"Bonava Latvija" ir lielākais mājokļu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums "Bonava" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Ziemeļeiropā. "Bonava" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!