Foto: DELFI

Būvniecības izmaksas šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014. gada pirmo ceturksni, palielinājās vidēji par 1,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Strādnieku darba samaksa pieauga par 7,2%, izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai – par 1,1%, bet būvmateriālu cenas samazinājās par 0,4%.

Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā samazinājās par 0,1%, tostarp būvmateriālu cenas samazinājās par 0,4%, ko CSP skaidro cenu kritumu ceļu būves materiāliem.

Strādnieku darba samaksa pieauga par 0,1%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 0,2%.

Salīdzinot ar 2014. gada martu, būvniecības izmaksas pieauga par 0,4%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 6,7%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 0,4%, bet būvmateriālu cenas samazinājās par 1,3%.

2015. gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedz ap 190 būvuzņēmumu un ap 30 tirdzniecības uzņēmumu. Būvizmaksu indeksa aprēķinos papildus tiek izmantotas arī būvmateriālu cenas, ko uzņēmumi sniedz rūpniecības ražotāju un importa cenu indeksu aprēķiniem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!