Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Slyfox", kas pārstāv automašīnu koplietošanas pakalpojumu zīmolu "Carguru", sadarbībā ar "Swedbank" investējis 480 tūkstošus eiro videi draudzīgu automašīnu iegādē.

SIA "Slyfox" jau iegādājies 26 "Toyota" markas automašīnas ar samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Tādējādi Latvijas iedzīvotajiem ikdienas lietošanai ir pieejamas "Toyota Yaris", "Toyota Corolla" un "Toyota RAV4" automašīnas ar hibrīda dzinējiem. Uzņēmums turpinās palielināt autoparku arī turpmāk.

"Carguru" dibinātājs Vladimirs Reskājs norāda: "Piešķirtais finansējums ir ļāvis mums nodrošināt iespēju iedzīvotājiem izmantot ilgtspējīgas auto nomas iespējas – hibrīdauto, kas samazina nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi un ļauj ietaupīt iedzīvotāju laiku un līdzekļus, nonākot vēlamajā galamērķī, neiegādājoties savu privāto auto."

Foto: Publicitātes foto

"Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis skaidro, ka "sadarbība ar "Carguru" ir zīmīga tādēļ, ka, attīstot "Swedbank" "zaļā līzinga" piedāvājumu, banka vēlējās nākt pretim tiem klientiem, kuri izvēlas sekmēt mazāku vides piesārņojumu transporta nozarē".

"Carguru" darbību sāka 2017. gadā. Pērn uzņēmuma klienti kopumā veikuši 250 tūkstošus braucienu, nobraucot teju 4 miljonus kilometru. Analizējot "Carguru" koplietošanas pakalpojuma lietotāju paradumus, secināts, ka aizvien vairāk iedzīvotāju izvēlas atteikties no personīgās automašīnas uzturēšanas, dodot priekšroku īstermiņa automašīnas nomai.

SIA "Slyfox" dibināts 2016.gadā. Pērn tas strādājis ar 1,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu, nopelnot 341 tūkstoti eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!