Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Caur Latviju kopš 16. maija tranzītā uz Kaļiņingradas apgabalu plūst gāze no Krievijas, liecina dabasgāzes sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") mājaslapā publiskotā informācija.

Tajā teikts, ka laikā no 16. maija līdz 8. jūnijam plānota gāzesvada Minska-Viļņa rekonstrukcija un remontdarbi, kas ietekmē Kotlovka ieejas-izejas punkta darbību.

Remontdarbu laikā dabasgāzes padeve Kaļiņingradas apgabalam tiek nodrošināta caur Latvijas teritoriju, kas tiek organizēta no gāzes mērīšanas stacijas "Izborsk" caur Latviju un Lietuvu uz gāzes mērīšanas staciju "Šakiai".

Par gāzes tranzītu kompānija, kas veic tranzītu, maksā "Conexus" pārvades pakalpojumu maksu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktajiem tarifiem.

Kā liecina "Conexus" publiskotā informācija, kopš 16. maija Krievijas gāze ik dienu tranzītā tiek importēta 21 GWh apmērā.

Uzņēmumā atgādina, ka "Conexus" kā vienotais pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators nodrošina dabasgāzes infrastruktūras pieejamību gāzes, kas ir tirgotāja īpašums, transportēšanai un uzglabāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!