Foto: Publicitātes foto

Vakar, 29. novembrī, reģistrētas vairākas būtiskas izmaiņas AS "A.C.B." grupā ietilpstošā ceļu un tiltu būves uzņēmuma SIA "Ceļi un tilti" juridiskajos datos. Mainījušies uzņēmuma patiesie labuma guvēji, veiktas izmaiņas amatpersonās un arī nosaukumā, informē "Lursoft Klientu portfelis".

SIA "Ceļi un tilti", kura 93,53% kapitāldaļu pieder ceļu būves firmai AS "A.C.B", nosaukums nomainīts uz SIA "ACBR".

Uzņēmuma patieso labuma guvēju rindās vairs nav atrodami Aleksandra Plotkina, Igora Rapoporta un Edvīna Tenkelsona vārdi, rāda "Lursoft" pieejamā informācija. Kopš vakardienas SIA "ACBR" vienīgais patiesais labuma guvējs ir Valdis Lejnieks.

Tās nav vienīgās izmaiņas, kas š.g. 29.novembrī reģistrētas SIA "ACBR". Veicot izmaiņas tā valdē, par jauno valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais valdes loceklis Juris Gulbis, savukārt līdzšinējais valdes vadītājs Edgars Naglis turpmāk ieņems SIA "ACBR" valdes locekļa amatu. No uzņēmuma valdes locekles amata atcelta Rita Savčenko, kuras vietu tagad ieņēmis Andris Lacbergs. SIA "ACBR" valdē darbu turpina valdes loceklis Andris Gitendorfs. Visas nosauktās SIA "ACBR" amatpersonas, tostarp, arī no amata atceltā Rita Savčenko, šobrīd ieņem amatus SIA "8 CBR" valdē.

SIA "ACBR" 2020. gadā apgrozīja 24,82 milj. EUR, bet nopelnīja 1,4 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Ceļi un tilti" norādījis, ka pērn tas turpināja nodarboties ar projektu menedžmentu, piesaistot apakšuzņēmējus specifisko darbu, piemēram, siltumapgādes tīklu rekonstrukcija, ārējo elektrotīklu, elektronisko sakaru tīklu un ārējo apgaismojuma tīklu pārbūve, veikšanai. Nododot daļu no ceļu būves objektu līgumiem izpildei apakšuzņēmumiem, SIA "ACBR" izdevās palielināt kopējo apgrozījumu un, efektīvāk izmantojot pašu inženiertehniskos resursus, par 18% palielināt ražību uz vienu darbinieku.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA "ACBR" 2020. gadā ar darba vietām nodrošināja 220 strādājošos.

Kā informē AS "A.C.B", kopā ar zīmola maiņu tiek uzsākta procesu konsolidācija ar citu "A.C.B." grupas meitas uzņēmumu SIA "8 CBR".

Lēmums par jauna zīmola "ACBR" radīšanu un procesu konsolidēšanu pieņemts, pamatojoties uz AS "A.C.B" grupas ilgtermiņa stratēģiskajiem plāniem. Tie paredz tirgus pozīciju nostiprināšanu Latvijas austrumu reģionos, kā arī eksporta tirgu apgūšanu.

"Gadu gaitā grupas uzņēmumi "8 CBR" un "Ceļi un tilti" ir kļuvuši par labiem ceļabiedriem. Nu jau vairāk nekā desmit gadu abi uzņēmumi plecu pie pleca strādā "A.C.B" grupas nozīmīgākajos projektos," vēsta Armands Sviķis, AS "A.C.B" grupas operatīvais vadītājs.

"A.C.B." uzņēmumu grupā ietilpst uzņēmumi, kuru galvenie darbības virzieni ir ceļu un tiltu būvniecība, rekonstrukcija un būvniecības izejmateriālu ražošana.

SIA "ACBR" pamatdarbība ir autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transportbūvju būvniecība, rekonstrukcija, remonts, teritoriju labiekārtošana un būvmateriālu ražošana. Uzņēmums ir dibināts 1960. gadā kā Rēzeknes 9. Ceļu būves rajons. 1991. gadā uz valsts uzņēmuma bāzes, pārņemot visas bijušā valsts uzņēmuma saistības un saglabājot tā darbības sfēru, tika nodibināts tagadējais uzņēmums.

SIA "8 CBR" ir viena no vecākajām un lielākajām ceļu un tiltu būves sabiedrībām Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!