Foto: Shutterstock
Līdz šim atpūtas ceļojumi uz Ēģipti savas pieejamības dēļ tūrisma operatoriem nodrošināja ievērojamu klientu un ieņēmumu daļu ziemas sezonā. Uzņēmumi optimistiski cer, ka pieprasījums būs arī turpmāk, ja situācija šajā valstī būs stabila.

Jāatgādina ka palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. Izraēla atbildēja ar pretuguni. Pastāv bažas, ka Izraēlas un "Hamās" konflikts var pāraugt plašā reģionālā karā. Portāls "Delfi" arī ziņoja par Latvijas vēstnieka Izraēlā Aivara Grozas ieteikumu atpūtas nolūkos neceļot ne tikai uz Izraēlu, bet arī tās kaimiņvalstīm, tostarp Ēģipti, kas robežojas ar Gazas joslu.

Pagaidām lielākie tirgus dalībnieki lidojumus uz Ēģipti neatceļ, uzsverot gan, ka seko līdzi notikumiem un gatavi reaģēt, jo ceļotāju drošība tiem ir pirmajā vietā. Tāpat tie vētī ceļotāju interesi un attieksmi.

Vienlaikus ir reisi uz Tuvo Austrumu zemēm, kas saspringtās situācijas dēļ ir atcelti, piemēram, “Novatours” atzinis, ka notikumi ir raisījuši ceļotāju intereses samazināšanos Jordānijas virzienā, tāpēc, ņemot vērā pašreizējos apstākļus un samazināto pieprasījumu, kompānija lidojumus uz šo valsti nepildīs līdz 2024. gada februāra beigām. Uzņēmums apsver izmaiņas arī Ēģiptes ceļojumu programmā un lidojumu optimizāciju, teic tūrisma operatora “Novatours” pārdošanas vadītāja Liāna Pudule Indāne.

Savukārt “Tez Tour” tieši šonedēļ, 24. un 25. oktobrī, sāk ceļojumu īstenošanu uz Ēģipti, reisi ir izpārdoti, brīvu vietu nav, “Delfi Bizness” saka kompānijas vadītājs Konstantīns Paļgovs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!