Foto: AFP/Scanpix
Sekojot lielākajiem degvielas tirgotājiem, būtiski cenas benzīnam samazinājusi liela daļa arī citu degvielas uzpildes staciju (DUS) tīklu, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

SIA "Viada" benzīna cenu samazinājusi par trīs santīmiem no 95,9 līdz 92,9 santīmiem, bet dīzeļdegvielai par vienu santīmu - līdz 94,9 santīmiem.

Cena samazināta arī SIA "Augstceltne DUS "Kurši"" - benzīns par trīs santīmiem līdz 93,9 santīmiem litrā un dīzeļdegviela par vienu santīmu - līdz 95,9 santīmiem litrā. Arī "Latvijas naftas" DUS analoģiska tendence - benzīna cena samazināta līdz 92,7 santīmiem, bet dīzeļdegvielai līdz 94,7 santīmiem.

Tāpat tirgus līderu veiktajam cenu pazeminājumam sekojusi SIA "Astarte-nafta", benzīna cenu samazinot par trīs santīmiem līdz 93,2 santīmiem litrā, novēroja "Nozare.lv".

Savukārt SIA "Dinaz" šorīt no rīta cenas vēl nebija samazinājusi, un benzīns attiecīgi maksāja 95,7 santīmus, bet dīzeļdegviela - 96,7 santīmus.

Kā ziņots, sekojot iepirkuma cenu kritumam, "Neste Latvija" un "Statoil" vakar no rīta samazināja mazumtirdzniecības cenu benzīnam par trīs santīmiem litrā un dīzeļdegvielai par santīmu litrā. "Neste Latvija" tīklā 95.markas benzīna cena samazināta no 95,7 santīmiem līdz 92,7 santīmiem litrā, bet dīzeļdegvielai - no 95,7 santīmiem litrā līdz 94,7 santīmiem litrā. Pēc pusstundas 95.markas benzīna cenu par trīs santīmiem un dīzeļdegvielas cenu par vienu santīmu samazināja arī "Statoil". 95.markas benzīns tagad maksā 93,9 santīmus, bet dīzeļdegviela - 95,9 santīmus.

Vēlāk pēc analoģijas cenu samazināja arī "Lukoil". Patlaban 95.markas benzīns maksā 92,6 santīmus, bet dīzeļdegviela - 95,6 santīmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!