Foto: LETA

Uzņēmums "Kuldīgas tekstils", kurā vairākiem darbiniekiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, oktobra sākumā atsācis darbu ierobežotā apmērā, pavēstīja uzņēmuma valdes locekle Jolanta Krūmkalne.

"Uzņēmums ir atsācis darbu ar tiem darbiniekiem, kuri bija pašizolācijā - tie ir apmēram 30 darbinieku," sacīja Krūmkalne.

Vienlaikus viņa atzina, ka pagaidām nevar prognozēt, kad "Kuldīgas tekstils" atsāks darbību pilnā apmērā.

25.septembrī "Kuldīgas tekstils" uz desmit dienām apturēja darbību, jo uzņēmumā vairākiem darbiniekiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Krūmkalne iepriekš apstiprināja, ka uzņēmumā ar Covid-19 ir inficējušies kopumā 27 darbinieki. Saslimušie darbinieki un viņu kontaktpersonas devās 14 dienu karantīnā, bet pārējie uzņēmuma darbinieki atradās pašizolācijā. Kopumā šogad uzņēmums nodarbina 110 darbinieku.

Kompānija "Kuldīgas tekstils" reģistrēta 1992.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums "Marback Tricot", bet kompānijas patiesais labuma guvējs ir Jonass Lorentzons, liecina "Firmas.lv" dati.

Pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 1,618 miljonu eiro apgrozījumu un 18 488 eiro peļņu. Uzņēmums pamatā ražo produkciju Zviedrijas "Marback Tricot" vajadzībām. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 157 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!