Foto: Renārs Koris/"Latvijas Valsts ceļi"

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) noslēgusi līgumu par stacionāro radaru licenču iegādi ar SIA "Burde B.V." par 139 000 eiro, liecina Elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) pieejamais Iepirkuma komisijas sēdes protokols.

Līguma priekšmets ir "Sensys Gatso Group" ražoto transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu "Gatso RT4" darbības nodrošināšanai nepieciešamo ātruma kontroles licenču 238 joslām iegāde.

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters norādījā, ka saskaņā ar iepirkuma nolikumu iepirkuma rezultātā ir noslēgts līgums ar kopējo līgumcenu 139 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Savukārt, summa 29 750 eiro bez PVN ir "Burde B.V." iesniegtā piedāvājuma ikmēneša maksa par noteiktu licenču joslu skaitu. Šī summa tika izmantota piedāvājuma izvērtēšanai.

Kā skaidroja Mālmeisters, atlikušās fotoradaru uzturēšanas izmaksas sastāda divas komponentes - fotoradaru verifikācija un fotoradaru tehniskā apkope. Par fotoradaru verifikācijas pakalpojuma nodrošināšanu iepirkums ir noticis un līgums ir noslēgts ar SIA "Latvijas nacionālais metroloģijas centrs", savukārt par fotoradaru tehniskās apkopes pakalpojuma nodrošināšanu iepirkums tiks izsludināts tuvākajā laikā, taču tas īstermiņā neietekmē fotoradaru darbību un visu fotoradaru darbība pilnībā tiks nodrošināta arī pēc 24. augusta.

Jau ziņots, ka CSDD jūlija sākumā izsludināja iepirkumu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi. Iepirkumā prognozētā līgumcena bija 139 000 eiro. Līgumu bija paredzēts slēgt uz 12 mēnešiem.

Iepriekš stacionāro fotoradaru uzturētāja SIA "Jarva" paziņoja, ka no 24.augusta lauzīs līgumu ar CSDD, bet CSDD, pārrunājot situāciju ar Valsts policiju un iesaistītajām pusēm, pieņēmusi lēmumu izsludināt iepirkuma konkursu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi.

CSDD skaidroja, ka "Jarva" prasīja palielināt samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, taču CSDD nesaskatīja tam pamatojumu - "Jarva" nespēja sniegt pilnvērtīgu pamatojumu finanšu pieprasījumam.

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) pieejamā informācija arī liecina, ka CSDD līgumu ar "Jarva" noslēdza 2020. gada jūnijā ar līgumcenu 1,827 miljoni eiro.

Kopumā Latvijā darbojas apmēram 100 stacionāro fotoradaru.

"Burde B.V." reģistrēta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 5000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 160 330 eiro un peļņa - 33 170 eiro. "Burde B.V." vienīgā īpašniece ir Una Indāne.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!